Προσοχή στο συκώτι σου: «Δουλεύει για σένα»

0
590

Ο καρκίνος του Ήπατος είναι ο έκτος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο τρίτος πιο θανατηφόρος, ως αποτέλεσμα των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Ωστόσο η πλειονότητα του κοινού έχει άγνοια σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια , ενώ το ίδιο συμβαίνει με τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Γι΄αυτό και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για τρίτη συνεχή χρονιά   υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος. Η καμπάνια «Δουλεύει για Σένα!» πραγματοποιείται με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Στόχος της καμπάνιας είναι η πληροφόρηση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου. Επίσης τονίζεται  η σημασίας της έγκαιρης εξέτασης, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου.

Η αφύπνιση του κοινού επιδιώκεται μέσα από ένα ευφάνταστο τηλεοπτικό βίντεο  σε μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα (δείτε εδώ) που παρέχει όλες τις πληροφορίες της νόσου στον επισκέπτη, προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος. Από εκεί το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για  όλα τα υπαίθρια δρώμενα σε αστικά κέντρα όλης της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου 2021 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρες 11:00 π.μ. με 15:00 μ.μ., με στόχο την έγκαιρη πρόληψη της νόσου και την αποτροπή των συνεπειών της.

Αναφερόμενος στην καμπάνια «Δουλεύει για Σένα!» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Γιώργος Καλαμίτσης επεσήμανε πως «και τη φετινή χρονιά, συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο την ενημερωτική καμπάνια για τον Καρκίνο του Ήπατος, ενός καρκίνου που δυστυχώς εξακολουθεί να υπολείπεται σοβαρά δημοσιότητας. Η ευρεία αναγνώριση της καμπάνιας κατά την περσινή χρονιά, με πάνω από 60.000 επισκέψεις χρηστών στον ιστότοπο, καθώς και οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που προσέγγισαν το Σύλλογο μέσω αυτής, με πάνω από 500 τηλεφωνικές κλήσεις, πιστοποιούν εμπράκτως την ανάγκη μιας καθολικής ενημέρωσης, τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των ομάδων υψηλού κινδύνου».