Στέλιος Πέτσας: Εξετάζεται να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εκκλησίες, τέλος τα πανηγύρια και τον Αύγουστο

0
504

Το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Μάλιστα διευκρίνισε ότι αυτό το θέμα συζητείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές και οι τελικές αποφάσεις για το αν θα επιτραπούν ή όχι τα πανηγύρια τον Αύγουστο.

«Μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων, ίσως χρειαστεί να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η σημερινή ανακοίνωσε έρχεται μετά την αύξησης των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  εξετάζονται όλα τα δεδομένα και οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται πάντοτε βάσει αυτών και υπενθύμισε ότι από αύριο όσοι έρχονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και Ρουμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, εκτός από τους Έλληνες πολίτες, τους κατόχους άδειας παραμονής και εκείνους που πραγματοποιούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση».

Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να απαγορευθούν τα πανηγύρια και να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ, συνέχισε ο κ. Πέτσας.

«Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε αναφερόμενος σε περισσότερα εμπορικά καταστήματα, ακόμη και εκκλησίες. «Το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί μεταξύ τους, όταν θα έχουμε εισήγηση θα ξέρουμε. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών», συμπλήρωσε, ενώ για την παράταση απαγόρευσης των πανηγυριών και τον Αύγουστο τόνισε ότι αναμένονται οι αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας «η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή».