Υαλουρονικό οξύ: Πώς αναβαθμίζει την ερωτική μας ζωή;

0
1459

Τα γνωστά από την αισθητική ιατρική ενέσιμα fillers εξασφαλίζουν καλύτερη στύση στους άνδρες με μικρή ή μεσαίου μεγέθους περίμετρο πέους, καθώς και μεγαλύτερη αντοχή σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης και ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία στους πάσχοντες από νόσο Peyronie.

“Η σεξουαλική ικανοποίηση αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα μιας υγιούς και μακροχρόνιας ερωτικής σχέσης. Η εμφάνιση του πέους και οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών συνδέονται στενά την αυτοπεποίθησή τους. Η πρόοδος της ιατρικής ωθεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους να αναζητούν ιατρική βοήθεια για την πάχυνση του πέους, αφού είναι γεγονός ότι η ικανοποιητική περίμετρος προσφέρει ευχαρίστηση, τόσο στους ίδιους όσο και στο σεξουαλικό σύντροφό τους” εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ.Χρήστος Φλιάτουρας.

Παρά τις πολλές χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές, τα τελευταία χρόνια δίνεται έμφαση στις μη επεμβατικές τεχνικές, όπου τουλάχιστον είναι εφικτό. Η χρήση πληρωτικών υλικών σε μαλακούς ιστούς έχουν βρει έδαφος και στην αντιμετώπιση αισθητικών, οργανικών και ψυχολογικών προβλημάτων των ανδρών που σχετίζονται με τη σεξουαλική ζωή τους.

Το δημοφιλέστερο πληρωτικό υλικό είναι το υαλουρονικό οξύ, λόγω του χαμηλού ποσοστού επιπλοκών, της αργής αποικοδόμησης και επομένως της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής του.

Η έρευνα έχει καταδείξει την αποτελεσματικότητα του και κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης, που  απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανδρών. Υπολογίζεται ότι το 8% έως 30% εκσπερματίζουν πάντα πριν ή εντός περίπου  ενός λεπτού από την κολπική διείσδυση.

Η νόσος του Peyronie

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διαδεδομένη ινωτική νόσος που χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση πλακών κολλαγόνου στο πέος και οδηγεί σε κάμψη ή δημιουργία έντονης γωνίας του, τόσο όταν βρίσκεται σε στύση όσο και σε κάμψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί σε δυσκολία διείσδυσης και στυτική δυσλειτουργία. Για τη θεραπεία της δεν υπάρχουν αποτελεσματικές φαρμακευτικές λύσεις. Η έγχυση, όμως, υαλουρονικού οξέος έχει αποδειχθεί σωστή επιλογή, αφού μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση και τη βελτίωση της νόσου. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή πριν από την εφαρμογή άλλων επεμβατικών δυνατοτήτων.

Τα fillers

Τα fillers είναι ένας σύγχρονος τρόπος βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής. Η άμεση πάχυνση του πέους κατά περίπου 2-3 εκατοστά προσφέρει σιγουριά στους άνδρες για τις επιδόσεις τους και για την ικανοποίηση των συντρόφων τους, αφού η πίεση που ασκεί το μεγαλύτερο σε περιφέρεια πέος στις νευρικές απολήξεις που υπάρχουν στο κολπικό άνοιγμα τη διεγείρουν αποτελεσματικότερα.

“Με την έγχυση βελτιώνεται το σχήμα του πέους, μειώνεται η υπερευαισθησία του και παρατείνεται η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αλλά και οι άνδρες χωρίς υπερευαισθησία εξακολουθούν να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή μετά από την εφαρμογή fillers” εξηγεί ο γιατρός.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού πριν από την έγχυση εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό, και σύντομη καθώς ολοκληρώνεται σε 30-45 λεπτά. Η περίοδος ανάρρωσης συνήθως διαρκεί 2 έως 3 ημέρες, μετά από τις οποίες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα  της θεραπείας είναι εν μέρει ορατά αμέσως μετά και πλήρως σε 4 εβδομάδες, η δε διάρκειά τους είναι μεγάλη, καθώς το υαλουρονικό οξύ διαλύεται φυσικά από το σώμα σε διάστημα ενός έτους ή και περισσότερο.

“Η πάχυνση κυμαίνεται από 10% έως 20% και κυρίως χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση, ούτε στη υγεία, ούτε στη γονιμότητα” καταλήγει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας.