Δραματική αύξηση των διασωληνωμένων από χθες, 15 νεκροί, 624 συνολικά τα κρούσματα του COVID-19

0
446

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φονικό κορωνοϊό έως σήμερα το απόγευμα, 94 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 34 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων  έφτασε τα 624 από τα 530 που ήταν χθες.

Τα παραπάνω στοιχεία-σοκ που δείχνουν την ορμή με την οποία σαρώνει ο SARS-CoV-2 τη χώρα μας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία (124 σήμερα από 100 που ήταν χθες) την ίδια ώρα τα εξιτήρια των ασθενών που βγήκαν από τα νοσοκομεία της χώρας, παραμένουν 19 από την περασμένη Πέμπτη!

Με απλά λόγια δεν έχει αναρρώσει κανένας από τους ασθενείς με COVID-19 από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, αντίθετα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία!

Την ίδια στιγμή μέσα σ΄ ένα 24ωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε σε  34 από 18 που ήταν το Σάββατο!

Αναλυτικά όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, 94 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 124 εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι νεκροί είναι  15 εκ των οποίων οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Από τους ασθενείς που κατέληξαν  οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες ενώ ο μέσος ορός ηλικίας ήταν τα 77 έτη.