Χαρδαλιάς : Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας

0
213

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Υγείας με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς  ανακοίνωσε ότι:

-Από την Τετάρτη 5 Αυγούστου θα απαγορεύεται η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Στην περιοχή, θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, από τις 16 Αυγούστου οι ταξιδιώτες από την Αλβανία που εισέρχονται από την Κακαβιά θα πρέπει να τελούν 7 ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

-Παρατείνεται το  όριο των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) έως τις 31 Αυγούστου.

-Δρομολογούνται εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με τον υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου, ενώ απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

Όσον άφορα την καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα είπε ότι  δεν θα επανέλθει  όταν χρειάζεται θα γίνονται τέτοιες ενημερώσεις.

«Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους», εξήγησε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Όμως προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.