Εξι έξυπνοι τρόποι για να είστε συνεπείς στο γυμναστήριο

0
389

Γράφει η Βασιλειάδου Χριστίνα, Γυμνάστρια – Χαλκίδα

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι στη γυμναστική και τη διατροφή που συνήθως βάζουμε το Φθινόπωρο μετά από τις …υπερβολές των Καλοκαιρινών διακοπών. Η πρώτη φράση που οι προσωπικοί γυμναστές ακούμε από τους ασκούμενους αλλά και γενικά από τον κόσμο αυτή την εποχή είναι «πρέπει να ξεκινήσω», «θα γραφτώ γυμναστήριο», «θα ξεκινήσω προπόνηση» και είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις τέτοια διάθεση από τον κόσμο.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι η εγγραφή στο γυμναστήριο ή το αν θα ξεκινήσετε να γυμνάζεστε αλλά το πώς θα παραμείνετε συνεπής στην απόφαση αυτή και στην προσπάθεια που ξεκινάτε καθώς …το έργο το έχουμε ξαναδεί: γραφτήκατε, ετοιμάσατε τα αθλητικά σας, ξεκινήσατε τις προπονήσεις και… μόλις συνέβη κάτι, μια αδιαθεσία, μια αλλαγή στο πρόγραμμα, κάτι απρόοπτο χάσατε τη μια προπόνηση και η μία έφερε την άλλη και …δεν ιδρώνετε τη φανέλα σας ποτέ ξανά.

Κι όμως υπάρχουν κάποια έξυπνα μυστικά που μπορούν να σας κρατήσουν σταθερούς στο νέο σας ξεκίνημα χωρίς να υπάρχουν πισωγυρίσματα!

1.Να είναι εύκολα προσβάσιμος ο χώρος εκγύμνασης

Ακούγεται απλό κι όμως είναι από τα πιο βασικά. Είναι σημαντικό ο χώρος που θα κάνετε την προπόνηση να είναι εύκολα προσβάσιμος για εσάς καθώς μετά από μια κουραστική μέρα αν χρειάζεται να πάρετε  αμάξι, να πάτε κάπου μακριά ή να αλλάξετε μέσα μεταφοράς είναι βέβαιο πως ύστερα από λίγο καιρό θα σας κουράσει και θα σταματήσετε.

Αν το γυμναστήριο που θα επιλέξετε είναι κοντά σας ή εύκολα προσβάσιμο δύσκολα θα τα παρατήσετε.

2.Να μπει η άσκηση στο πρόγραμμά σας

Είναι βασικό σε καθημερινή βάση να έχουμε μια ρουτίνα πραγμάτων που εκτελούμε και τα έχουμε βάλει σε πρόγραμμα.

Ένα από αυτά θα πρέπει να είναι και η γυμναστική, μέρος του ημερήσιου πλάνου. Συνηθίζεται, οτιδήποτε το βάζουμε σε πρόγραμμα μέσα στην ημέρα να μην το παραλείπουμε και να γίνεται μέρος της ρουτίνας μας. Βάλτε πρόγραμμα λοιπόν!

3.«Βαριέμαι αλλά…θα πάω»

Είναι η φράση που θα πρέπει να λέμε στον εαυτό μας όταν μας πιάνει βαρεμάρα ή η  κούραση της ημέρας μας “ρίχνει” στον καναπέ. Ακόμη κι αν νιώθετε πως δεν θα κάνετε τίποτα στο γυμναστήριο, εάν επιμείνετε και πάτε στην προπόνηση τότε έχετε καταφέρει το 50% της δουλειάς!

Είναι σίγουρο πως αν μένατε στο σπίτι μόνο κακό θα προκαλούσε αυτή η απόφαση γιατί θα σας έφερνε πιο κοντά  στην… παραίτηση.  Όταν νιώθετε να βαριέστε ή νιώθετε κουρασμένοι όλα «παίζονται» από την απόφαση που θα πάρετε. Εάν επιλέξετε την προπόνηση τότε έχετε κερδίσει το δύσκολο “στοίχημα” της συνέπειας.

4.Γυμναζόμαστε παρέα

Αν γραφτείτε στο γυμναστήριο με κάποιο φίλο  ή έχετε δημιουργήσει μια όμορφη παρέα στην προπόνηση είναι βέβαιο πως δε θα σας περάσει από το μυαλό να τα παρατήσετε!

Λίγο η παρέα, λίγο η επικοινωνία, λίγο η αλληλοβοήθεια στις ασκήσεις κάνουν τον στόχο της εκγύμνασης πιο εύκολη υπόθεση, και δεν αφήνουν περιθώρια σε κάποιον να τα παρατήσει.

5.Τα λεφτά μπροστά!

Μια πολύμηνη συνδρομή ή μία γενναία προκαταβολή θα σας δεσμεύσει να πηγαίνετε συχνότερα από ότι αν πληρώνατε μόνο ένα μήνα- βδομάδα κτλ.

Όταν ένας άνθρωπος επενδύει ένα μεγάλο ποσό σε κάτι συνήθως τείνει να νιώθει υποχρεωμένος να το φέρει εις πέρας, όπως και με τη γυμναστική.

6.Βαλε στόχους

Όχι έναν, πολλούς! Κι όταν λέμε πολλούς δεν εννοούμε φυσικά να επιτευχθούν όλοι μαζί, έναν κάθε φορά. Έχοντας όμως ένα πλάνο στόχων θα σας κρατήσει σε εγρήγορση και θα είστε συνεπείς στις προπονήσεις. Για  παράδειγμα: Να χάσω βάρος, μετά να φτιάξω φυσική κατάσταση κτλ.

Με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον θα μένει πάντα αμείωτο, η επίτευξη του κάθε στόχου θα δίνει συνεχώς θάρρος και η συνέπεια στην άσκηση δε θα αργήσει να έρθει.

Μικρά τρικ για μεγάλους στόχους, που αν τα ακολουθήσετε, η παραμονή σας στο γυμναστήριο θα γίνει παιχνιδάκι και η άσκηση τρόπος ζωής!

Πηγή: https://www.fmh.gr/pos-na-meineis-synepis-sto-gymnastiri/