Ρυτίδες: Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε κολλαγόνο;

0
264

Η ποιότητα της τροφής μας καθώς και το σύνολο των διατροφικών μας συνηθειών αντανακλώνται όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας. Το πρόσωπό μας και γενικά το δέρμα μας, είναι ενδεικτικό παράδειγμα και όσες γυναίκες αλλά και άνδρες, έχουν περάσει τα 50plus, καλό είναι να προσέχουν τη διατροφή τους, γιατί οι σωστές διατροφικές συνήθειες δεν κάνουν μόνο καλό στην υγεία μας αλλά και στην εμφάνισή μας.

Η θαμπή επιδερμίδα, οι πανάδες τα σκασίματα και κυρίως οι ρυτίδες είναι ενδείξεις για το διατροφικό μοντέλο που ακολουθούμε. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε από Αμερικάνους επιστήμονες μια λίστα με τα τρόφιμα που περιέχουν ή βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τα δεδομένα από διάφορες έρευνες, ξεχώρισαν κάποιες τροφές που μας προστατεύουν από τα σημάδια του χρόνου που περνάει και μαρτυράει την πραγματικά μας ηλικία.

Ας τις γνωρίσουμε:

-Τα πουλερικά φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική πηγή κολλαγόνου.

Η συχνή κατανάλωση πουλερικών, βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας ειδικά αν μαγειρεύονται υγιεινά και δεν χρησιμοποιείται πολύ λάδι.

βιταμίνη C και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα.

Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στο δέρμα και κυρίως στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα καρότα είναι επίσης πολύ καλές πηγές κολλαγόνου.

Ωστόσο, οι έρευνες υποδεικνύουν ότι έχουν θετική επίδραση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κολλαγόνο.

-Το σκόρδο μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή και σύνθεση του κολλαγόνου, αλλά και να εμποδίσει τη διάσπασή του.

Επιπλέον έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για το κρύωμα και το βήχα.

-Τα φασόλια και τα πράσινα λαχανικά επίσης συγκαταλέγονται στη λίστα, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου.

Εκτός από τις αντιρυτιδικές κρέμες, λοιπόν, υπάρχουν και τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο που λειαίνουν τις αντιαισθητικές ρυτίδες, μας κάνουν να λάμπουμε από υγεία και “κρύβουν” χρόνια!