Ποιοι είναι οι πέντε καλύτεροι τρόποι για να πέσει η κοιλιά;

0
428

Αχ αυτή η κοιλιά. Πόσα ρούχα θα μπορούσαμε να φοράμε εάν δεν την είχαμε. Από την άλλη πως να αντισταθεί κανείς στα γλυκά και το φαγητό; Επειδή στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, ιδιαίτερα μετά τα 50plus πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε με το σώμα μας αλλά και την υγεία μας. Εάν ψηφίσετε υπέρ του φαγητού, τότε απλά απολαύστε το και μη γκρινιάζετε για την κοιλιά σας. Εάν τώρα θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το …βάσανο τότε παρακάτω έχουμε τους πέντε καλύτερους τρόπους που μπορείτε να το πετύχετε.

Να θυμάστε πάντως: Στην περίπτωση αυτή το «θέλει τρόπο δεν θέλει κόπο»… δεν ισχύει. Θέλει και τρόπο αλλά σίγουρα θέλει και να ιδρώσετε. Πολύ. Όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο και αυτό θα το αντιληφθείτε όταν θα χωρέσετε στα ρούχα που λέγαμε παραπάνω!

Ο Howard LeWine, MD Editor in Chief, Harvard Men’s Health Watch  εξηγεί πως να το καταφέρετε.

Το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά – το σπλαχνικό λίπος- δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ακόμη και αν είστε μόνο ήπια υπέρβαροι. Έτσι, είναι υπέροχο που θέλετε να το μειώσετε. Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιά σας, κάτω από το στρώμα του υποδόριου λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα. Μπορεί επίσης να περιβάλλει τα έντερα, το συκώτι και άλλα κοιλιακά όργανα. Χρειάζεται μια πολύ ενισχυμένη προσέγγιση για τη συρρίκνωση του σπλαχνικού λίπους. Εδώ είναι πέντε τομείς που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Άσκηση αερόμπικ. Κάντε τουλάχιστον 30 λεπτά δραστηριότητας μέτριας έντασης πέντε ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Ακόμα καλύτερα, προσπαθήστε να έχετε 45 έως 60 λεπτά κάθε μέρα. Ακόμα κι αν δεν χάσετε βάρος με την αερόβια, μπορείτε να χάσετε το σπλαχνικό λίπος καθώς και να αποκτήσετε μυϊκή μάζα.

Προπόνηση αντίστασης. Στοχεύστε για δύο έως τρεις συνεδρίες την εβδομάδα, με βάρη, μπάντες, μηχανές ή push-ups.

Υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες και τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες έναντι απλών υδατανθράκων που βρίσκονται στα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά, ειδικά εκείνα που περιέχουν φρουκτόζη. Από όλους τους υδατάνθρακες, η φρουκτόζη μπορεί να προσθέσει τους περισσότερους πόντους στη μέση, καθώς μπορεί να προκαλέσει πόθους και υπερκατανάλωση τροφής.

ΎπνοςΟι ενήλικες πρέπει να στοχεύουν για επτά ως εννέα  ώρες ύπνου. Ο πολύ λίγος ύπνος ή ο υπερβολικός πολύς και τα δύο σχετίζονται με μεγαλύτερη συσσώρευση σπλαχνικού λίπους.

Στρες. Το χρόνιο στρες αυξάνει το επίπεδο κορτιζόλης σας, το οποίο διεγείρει το σχηματισμό κοιλιακού λίπους. Βρείτε χρόνο κάθε μέρα για δραστηριότητες που βοηθούν στη χαλάρωση, όπως να περπατάτε στη φύση, να κολυμπάτε, να ακούτε μουσική ή να χορεύετε, να ζωγραφίζετε, να ασχολείστε με τον κήπος σας ή τα λουλούδια σας και φυσικά να βγαίνετε με τους φίλους σας. Οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα…

ΠΗΓΗ:https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/what-are-the-best-ways-to-trim-my-waist?