Γλουτοί: Πώς επιτυγχάνεται ανόρθωση και σωστή καμπυλότητα

0
225

Το όνειρο των καλλίγραμμων γλουτών μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τις σύγχρονες λύσεις που διαθέτει πλέον η επιστήμη. Η Άνοιξη είναι προ των πυλών και ίσως κάποιοι σκέφτονται σοβαρά να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους.

Ωστόσο καλό θα είναι να είναι ενημερωμένοι για τις επεμβατικές τεχνικές που μπορούν να επιλέξουν γνωρίζοντας φυσικά τα πλεονέκτημα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχει η κάθε μια.

Οι γλουτοί είναι το σημείο του σώματος που επηρεάζεται άμεσα στο πέρασμα του χρόνου λόγω της βαρύτητας ή/και της αύξησης του σωματικού βάρους. Επιπλέον πρόκειται για την περιοχή του σώματος που στις καθημερινές δραστηριότητες (περπάτημα, απλό τρέξιμο, κάθισμα) επιβαρύνεται και καταπονείται.
Η απόκτηση καλλίγραμμων γλουτών ήταν κάποτε μια περίπλοκη υπόθεση, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία. Σήμερα όμως, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με τα νέα, εξελιγμένα υλικά, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και ασφαλέστερα.
«Κάθε πρόβλημα στην περιοχή των γλουτών (π.χ. χαλάρωση, πτώση, υπερβολικό λίπος, κυτταρίτιδα κ.ο.κ.) αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, αλλά συχνά εφαρμόζονται συνδυασμοί τεχνικών και θεραπειών» όπως εξηγεί η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) και μέλος της American society of Plastic surgeons-Plastic Surgery Foundation PLASTIC.

Μη χειρουργικές λύσεις

Ειδικότερα, στις μη χειρουργικές λύσεις και για την βελτίωση του σχήματος και του όγκου των γλουτών χρησιμοποιείται ειδικό υαλουρονικό οξύ (διάφανο τζελ) που προσθέτει όγκο στους ιστούς. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που διαρκεί 30 έως 90 λεπτά και μερικές φορές γίνεται με τοπική αναισθησία.
Στην περιοχή της έγχυσης οι ασθενείς αισθάνονται έναν ελαφρύ πόνο ή πρήξιμο. Τα αποτελέσματα φαίνονται έπειτα από λίγες ημέρες και έχουν πεπερασμένη διάρκεια, η οποία μπορεί να παραταθεί με επαναληπτικές συνεδρίες.
Το υλικό είναι βραδέος διασπώμενο υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει σταδιακά «φυσικό» όγκο.

Συχνά γίνονται ταυτοχρόνως ενέσιμες θεραπείες με ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες (μεσοθεραπείες), ενώ άλλες φορές γίνονται θεραπείες με εξειδικευμένα μηχανήματα (laser και ραδιοσυχνότητες).

Τα νήματα
Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια ανόρθωσης και σύσφιξης των γλουτών προσφέρουν τα νήματα σώματος. Πρόκειται για μία νέα, ασφαλή και μη επεμβατική θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα νήματα χρησιμοποιούνται στην Αγγειοχειρουργική επί περισσότερα από 30 χρόνια, είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό, δεν προκαλούν αντιδράσεις και στην πραγματικότητα επιφέρουν κολλαγονογένεση.
«Η εφαρμογή τους είναι απλή στα χέρια του ειδικού», τονίζει η Σεφέρη-Δανιήλ. «Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων και επιτυγχάνουμε υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών. Είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται με χρήση αναισθητικής κρέμας στο χώρο του ιατρείου, σε 30 έως 60 λεπτά ανάλογα πάντα με την περιοχή και το πρόβλημα που έχει».

Οι ενδιαφερόμενοι επιστρέφουν αμέσως στις δραστηριότητές τους και απλώς αποφεύγουν την έντονη άσκηση τα πρώτα 24ωρα.
Το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως εμφανές, αλλά τελειοποιείται σταδιακά σε μερικούς μήνες μετά την θεραπεία. Οποιαδήποτε συνδυαστική τοπική θεραπεία, μπορεί να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά την τοποθέτηση των νημάτων.

Χειρουργικές λύσεις
Στις χειρουργικές λύσεις ξεχωρίζει η λιπογλυπτική, κατά την οποία λαμβάνεται λιπώδης ιστός από περιοχές του σώματος όπου υπερτερεί (π.χ κοιλιά, «ψωμάκια» κ.λπ.) και τοποθετείται στους γλουτούς, δίνοντάς τους όγκο.

Η θεραπεία αρχίζει με λιποαναρρόφηση -στις περιοχές απ’ όπου έχει αποφασισθεί να ληφθεί λίπος- συλλογή και ειδική επεξεργασία του λίπους και στη συνέχεια έγχυσή του στους γλουτούς.

Μπορεί να γίνει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες με χρήση ειδικού κορσέ.

Το ποσοστό του λίπους που επιβιώνει μετά την έγχυση κυμαίνεται από 40% έως 70% και γι’ αυτό συνήθως γίνεται «υπερφόρτωση» στις επιλεγμένες περιοχές των γλουτών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, με διατήρηση του μέγιστου δυνατού όγκου.

Η καινοτομία στη λιπογλυπτική σώματος και ειδικά στην ανόρθωση και αύξηση των γλουτών, είναι σήμερα η εφαρμογή ειδικού Ultrasound Guided BBL (Brazilian Butt Lift), όπως γίνεται στην Αμερική, για στοχευμένα, ασφαλή και καλύτερα αποτελέσματα.

Τα επιθέματα σιλικόνης

Η αύξηση των γλουτών είναι δυνατόν να γίνει και ως μόνιμη λύση, με τη χρήση ανατομικών ενθεμάτων σιλικόνης, ακριβώς όπως γίνεται στο στήθος.
Το σχήμα των ενθεμάτων ταιριάζει απόλυτα στην γλουτιαία περιοχή και δίνει φυσικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική εφαρμόζεται κατόπιν προεγχειρητικού ελέγχου και λεπτομερούς μελέτης σε κλινική ή νοσοκομείο, με γενική αναισθησία και σε οργανωμένο χειρουργείο.
Γίνεται μια μικρή τομή στην ενδογλουτιαία πτυχή και από εκεί οδηγούνται δεξιά και αριστερά τα ενθέματα, τα οποία τοποθετούνται ανάμεσα στους γλουτιαίους μυς, διασφαλίζοντας την σταθεροποίησή τους.
Μετά την επέμβαση η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια ημέρα, ενώ χρειάζεται η χρήση ειδικού ελαστικού κορσέ και επίσης προσοχή στις κινήσεις, την στάση ύπνου που πρέπει να είναι μπρούμυτα για κάποιες μέρες  κ.λπ.