Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμός κατά του HPV από το Αρεταίειο νοσοκομείο και το Δήμο Αθηναίων

0
682

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμό για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου σε συνεργασία  με το Δήμο Αθηναίων.Οι εξετάσεις γίνονται στο πλαίσιο της δράσης «Δίπλα στη γυναίκα» με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν  στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου, από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2020 και περιλαμβάνουν εξέταση μαστού και εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV) που προκαλούν το δεύτερο πιο συχνό καρκίνο στις γυναίκες.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τις  διευθύνσεις των Δημοτικών Ιατρείων:

ΣΟΛΩΝΟΣ 78 – ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3626587

ΦΑΝΟΣΘΕΝΟΥΣ & ΦΡ. ΣΜΙΘ-Ν. ΚΟΣΜΟΣ, ΤΗΛ. 210-9239865

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ-ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΤΗΛ. 210-3427515

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ & ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ-ΚΟΛΩΝΟΣ, ΤΗΛ. 210-5121921

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 4-ΠΑΤΗΣΙΑ, ΤΗΛ. 210-2015510-1

ΧΑΝΙΩΝ 4Β-ΚΥΨΕΛΗ, ΤΗΛ. 2108236200 & 210-8836200

Σημειώνεται ότι στις 6 Μαρτίου η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε στο Αρεταίειο  νοσοκομείο από το Σύλλογο Φίλων της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου σε συνεργασία με τη Β’ Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Η δράση αποσκοπεί στο να ενημερωθούν τα κορίτσια και οι νέες γυναίκες για την αναγκαιότητα του εμβολίου ΗPV και παράλληλα να εμβολιασθούν καθώς και να διεξαχθεί τεστ ΠΑΠ και ψηλάφηση μαστού σε όλες τις γυναίκες που το επιθυμούν.

Ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου

Ο Σύλλογος Φίλων Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2019 με στόχο την ανάδειξη και την έμπρακτη υποστήριξη του έργου της κλινικής, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, προσέλκυσης δωρεών, προβολής καίριων ζητημάτων δημόσιας υγείας κ.ά.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου κα Πόπη Καλαϊτζή, «η πρώτη δράση του Συλλόγου μας αποτελεί μια ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και συμβολής στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας. «Η πρόληψη σώζει ζωές». Θέλουμε να αναδείξουμε αυτό το μήνυμα, ώστε κάθε γυναίκα να βάλει στη ζωή της απλές διαδικασίες που θα προστατεύσουν την υγεία και τελικά ζωή της.

Ως Σύλλογος, ξεκινήσαμε πολύ πρόσφατα τη λειτουργία μας, δίπλα σε μια πολύ δραστήρια και καινοτόμο κλινική ενός ιστορικού δημόσιου νοσοκομείου, θέλοντας να συμβάλουμε, με τις όποιες δικές μας δυνάμεις, στην επιτυχία, την εξέλιξη και την ανάδειξη του σημαντικού έργου της. Διότι πιστεύουμε ότι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες οφείλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες».