Πέτσας : «Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη»

0
440

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη». Με αυτά τα λόγια ο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ότι  δεν πρόκειται να αρθούν τα μέτρα σύντομα και χαρακτήρισε fake news, τα δημοσιεύματα που κάνουν τέτοιες εκτιμήσεις: «Πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η έναρξη της επιστροφής εξαρτάται απ’ όλους μας, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Δημοσιεύματα για υποτιθέμενα σχέδια που αφορούν στην άρση μέτρων και περιέχουν διάφορες ημερομηνίες αποτελούν fake news. Είναι παντελώς ανυπόστατα, αβάσιμα και επικίνδυνα. Κάποιοι παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους. Και οι ελάχιστοι αυτοί, ας μην ξεχνούν ότι, πέρα από την κοινωνική αναλγησία που εκπέμπουν, τέτοια κείμενα εμπίπτουν και στις διατάξεις του νόμου περί διακίνησης ψευδών ειδήσεων. Δεν είναι αυτή η περίοδος για ανεύθυνα παιχνίδια, ούτε για επιπολαιότητα, ούτε για εφησυχασμό» είπε.

Υπενθύμισε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και ότι όλοι πρέπει να σεβαστούμε τα μέτρα για να μην μολυνθούν περιοχές της χώρας που ακόμα δεν έχουν κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Επιπλέον για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και πραγματοποιούνται σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού:

«Έχουμε, ήδη, αυξήσει τις ΜΕΘ, από τις 565 – που ήταν πριν από δυόμιση μήνες – στις 952, δηλαδή αύξηση κατά 68%. Παράλληλα, έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις  γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, ενώ 2.500 εξ’ αυτών έχουν ήδη προσληφθεί.

Στο μεταξύ ξεκίνησε από χθες η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 Κινητών Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, χωρισμένων σε δύο βάρδιες, οι οποίες θα παρέχουν κατ’ οίκον νοσηλευτικές υπηρεσίες και θα παίρνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που πιθανό να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εκφράζουν, θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές που σπεύδουν να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας και τις Προνοιακές δομές.

Επίσης ευχαριστούν  τους μικρούς και μεγάλους δωρητές που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.