23 νέα κρούσματα, μια αεροδιακομιδή από την Κάρπαθο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο της Κρήτης

0
225

Είκοσι τρία κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και κανέναν νέο θάνατο το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τα 23  κρούσματα κατανέμονται ως εξής: από ένα σε Αττική, Κάρπαθο και Ροδόπη, δύο στην Καστοριά, οκτώ στην Π.Ε. Ξάνθης, τέσσερα από Βουλγαρία μέσω Προμαχώνα, δύο από Αλβανία και τέσσερα από πτήσεις εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και Ελληνοαμερικανός. Ο ασθενής-κρούσμα από Κάρπαθο είναι σε σοβαρή κατάσταση έγινε αεροδιακομιδή όπου μεταφέρθηκε σε ειδική κάψουλα στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ  ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

Από αυτούς οι 777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος με συνέπεια τα θύματα του κορωνοϊού να παραμένουν 192. Από αυτά οι 61 (31.8%) είναι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών και από αυτούς οι 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 119 ασθενείς έχουν καταφέρει να πάρουν εξιτήριο.