«Άλμα Ζωής» webinar: Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία- Ανάγκες και προκλήσεις

0
226

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: ανάγκες και προκλήσεις» θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου.  Το webinar απευθύνεται σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού. Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 4μμ  έως τις 5:30 μμ, μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook (facebook.com/almazois).

Με επιδίωξη την επίτευξη  της υγιούς γήρανσης του πληθυσμού και τη βελτίωση της ζωής όλων των ηλικιωμένων, η δεκαετία 2020-2030 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως  η «Δεκαετία της Υγιούς Γήρανσης» (2020-2030: Decade of Healthy Aging).

Στο πνεύμα αυτό ο ΟΗΕ καλεί τα κράτη και την κοινωνία των πολιτών να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Με επίγνωση των αναγκών των γυναικών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού και βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»  επιδιώκει μέσα από το webinar, να αναδειχθούν όσα χρειάζονται οι ασθενείς, τα εμπόδια και οι καθημερινές προκλήσεις. Ταυτόχρονα με αυτή την επιχειρείται να παρουσιασθούν οι καλές πρακτικές για την υποστήριξη των ασθενών που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα καθώς και οι τρόποι για τη διασφάλιση καλής ποιότητας ζωής μετά τη διάγνωσή τους και μέχρι το τέλος των θεραπειών.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι  ο Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, αμ. Επίκ. Καθηγητής, Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, πρόεδρος Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και πρόεδρος Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών.

Ο καρκίνος του μαστού με αριθμούς

Στην Ελλάδα αναφέρονται 7.772 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Στην Ευρώπη, περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο στο μαστό. Περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας.

Στις ΗΠΑ το 2004 οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στις γυναίκες ήταν 217.000 περίπου. Σήμερα, στη χώρα αυτή ζουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια γυναίκες με καρκίνο του μαστού.