Αρνητική στον Covid-19 η νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό

0
185

Τέλος η αγωνία για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τριών τεστ που υποβλήθηκε η νοσηλεύτρια που αρχικά είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και ήταν ασυμπτωματική.

Η νοσηλεύτρια, προϊσταμένη του τμήματος Covid-19 του «Ευαγγελισμού», βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ύστερα από προληπτικά τεστ που έγιναν στο προσωπικό, ενόψει της μετακίνησής τους σε άλλη κλινική.

Δεν είχε κανένα σύμπτωμα και αμέσως αφότου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, τέθηκε σε καραντίνα το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, η νοσηλεύτρια υποβλήθηκε σε τρία επαναληπτικά τεστ τα οποία είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της κλινικής Covid-19 του «Ευαγγελισμού». Πρόκειται για 30 εργαζόμενους οι οποίοι έλαβαν οδηγία να παραμείνουν στα σπίτια τους και σε λίγες ημέρες θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ σημείωνε πως το γεγονός ότι η νοσηλεύτρια ήταν ασυμπτωματική δείχνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού.

Όπως ανέφερε «απαιτείται μεγάλη προσοχή τώρα που «ανοίγουν» τα νοσοκομεία».

Αναφέρεται στο παράδειγμα της Ισπανίας όπου την ώρα που πέφτει η καμπύλη, «η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί υπάλληλοι».

«Θα πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση γεγονότα όπως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρας», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.