Διαμαρτυρία ΡευΜΑζην: Οι ασθενείς καταβάλλουν 120 ευρώ για τεστ COVID-19

0
364

Την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων, Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζην για «την αναγκαστική πληρωμή του test για τον Covid-19 προκειμένου οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα να πραγματοποιήσουν την τακτική τους θεραπεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ».

Η ΡευΜΑζην αποκαλύπτει ότι τίθεται ως προϋπόθεση από τις διευθύνσεις των Κλινικών «η πραγματοποίηση του test για τον covid-19, με τους ασθενείς να υποχρεώνονται να καταβάλουν αμέσως το κόστος που φτάνει τα 120 ευρώ».

Μάλιστα η Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία να συναισθανθεί την ευθύνη της για την προάσπιση του δημοσίου αγαθού της Υγείας, «μεριμνώντας για τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη την απρόσκοπτη πρόσβαση στη θεραπεία τους, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε».

Να σημειωθεί ότι οι ρευματοπαθείς, ως χρόνιοι ασθενείς, έχουν μεγάλη ανάγκη τη θεραπεία τους και εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ήδη μείνει εκτός θεραπείας για αρκετό καιρό, συχνά με σημαντικές συνέπειες για την υγεία τους.

Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν με τη σημερινή της επιστολή, επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της υποχρεωτικής καταβολής των 120 ευρώ από τους ίδιους τους ασθενείς, σε συνέχεια της από 8 Μαΐου επιστολής της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας προς το Υπουργείο Υγείας και άλλους σχετικούς φορείς.