Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

0
293

Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία τα επιστημονικά συνέδρια επηρεάστηκαν από την πανδημία COVID-19, τo Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 20-22 Οκτωβρίου 2022), με την πολύπλευρη και διεπιστημονική ανάλυση θεμάτων και με εξαιρετικούς ομιλητές από όλα τα πεδία της Καρδιολογίας, θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ευρεία ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων.

Το Συνέδριο έχει υβριδικό χαρακτήρα αλλά φέτος είναι σχεδόν καθολική η διά ζώσης συμμετοχή των συνέδρων, κάτι που αναδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας για το συγκεκριμένο επιστημονικό γεγονός.

Το Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε έξι αίθουσες του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ. Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στοχευμένη και επίκαιρη γνώση στους συμμετέχοντες, προβάλλοντας τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα στην καρδιαγγειακή. Ανάμεσα σε άλλα θα παρουσιασθούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στις παρακάτω ενότητες:

-Πρόληψη: Θα αναλυθούν η επίδραση των παραγόντων κινδύνου στα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης.

– Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου: Η ελληνική καταγραφή σε 52 νοσοκομεία της χώρας μας κατέδειξε τη σύγχρονη αντιμετώπιση των ασθενών με έμφραγμα του μυοκαρδίου στη χώρα μας.

– Απεικόνιση: Θα συζητηθούν οι βασικές αρχές και τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την μαγνητική τομογραφία καρδιάς.

– Βαλβιδοπάθειες: Θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες επεμβατικές (μη χειρουργικές) τεχνικές αντιμετώπισης δομικών προβλημάτων της καρδιάς

– Αρρυθμίες: Οι νεότερες εξελίξεις περιλαμβάνουν ειδικές τεχνικές κατάλυσης καθώς και τοποθέτηση βηματοδοτών άνευ ηλεκτροδίων.

– Ψηφιακή ιατρική: Αποτελεί τον νεότερο εξειδικευμένο χώρο της καρδιολογίας και θα συζητηθούν ψηφιακές εφαρμογές

– Καρδιακή ανεπάρκεια: Θα αναλυθεί η χρήση και εφαρμογή όλων των νεότερων φαρμακευτικών θεραπειών οι οποίες έχουν γνωρίσει αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πλέον επιτυγχάνουν σημαντική μείωση της θνητότητας.

Η Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 19.30, στην αίθουσα ΒANQUET του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.