Δωρεά Εκκλησίας της Ελλάδος στο ΕΣΥ συνολικής αξίας 97.000 ευρώ

0
260

Δέκα μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ένα κεντρικό σταθμός παρακολούθησης, συνολικού ύψους 97.000 ευρώ παρέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο. Η δωρεά της εκκλησίας προορίζεται για το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την τελετή παράδοσης της δωρεάς,  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος δήλωσε:

«Σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε τόσο έγκαιρα, ώστε να έχουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος με αυτόν της Υγείας από τα πολύ παλιά χρόνια. Πολλά Νοσοκομεία έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας: Ευαγγελισμός, Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Σωτηρία, Γ. Γεννηματάς, τα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το Λαϊκό, το Ασκληπιείο και το ΠΙΚΠΑ. Εμείς σήμερα κάτω και από τις δικές μας δυσκολίες, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε. Όμως ένα μικρό δώρο, αυτό που σας δίνουμε σήμερα, το δίνουμε από την καρδιά της Εκκλησίας, η οποία δεν παύει να είναι η μάνα όλων μας».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε: «Αποδεικνύετε μέσα στην κρίση, για μία ακόμα φορά, ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο. Η στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πάντοτε αμέριστη στο Υπουργείο Υγείας, στους ανθρώπους που νοσηλεύονται, σε αυτούς που δεν έχουν, σε αυτούς που δεν μπορούν, στους αναξιοπαθούντες, στις ευπαθείς ομάδες. Φάνηκε σε αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας που κατέδειξε ξεκάθαρα ότι πάνω απ’ όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία των ανθρώπων μας και των οικογενειών μας».

Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας  και στις εφημερίες του προσέρχονται εκατοντάδες ασθενείς. Επίσης έχει χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς Covid-19.