Εφαρμογή στα κινητά δείχνει τα μέτρα που θα ισχύουν στους Δήμους που θα μπουν σε lockdown.

0
148

Με ένα κλικ στο κινητό σας θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό στην περιοχή που βρίσκεστε και έχει μπει σε lockdown. Επειδή η Αττική είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τις τοπικές καραντίνες ανά Δήμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε χθες μια έξυπνη εφαρμογή μέσω κινητού τηλεφώνου, με την οποία οι πολίτες  θα πληκτρολογούν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής τους και θα ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα του κορωνοϊού, που ισχύουν στο Δήμο που κατοικούν ή βρίσκονται για δουλειά.

«Ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdown. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο και η Αττική δεν είναι εξαίρεση. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα μέτρα και θα το πουν πρώτα οι ειδικοί όχι η κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

«Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» τόνισε.

Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε μάλιστα ότι ΕΟΔΥ και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζουν μία εφαρμογή για τα κινητά, χάρη στην οποία κάθε πολίτης θα γνωρίζει ακριβώς τα μέτρα της περιοχής του εισάγοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αυξηθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας για να αντεπεξέλθει στο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

«Έχουν ήδη δοθεί 14 νέες ΜΕΘ. Θα προχωρήσουμε και με τις υπόλοιπες. Έρχονται κι άλλες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο για να πάμε από 536 που παραλάβαμε να πάμε σε 1200 μέσα σε 1-2 μήνες. Είμαστε σήμερα σε 930+14» είπε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στις ΜΕΘ εισάγονται κυρίως άτομα πάνω από 55 ετών και με υποκείμενα νοσήματα και απηύθυνε έκκληση στα μέλη των οικογενειών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και τις αποστάσεις : «Να προσέχουν μέσα στο σπίτι γιατί πολλά κρούσματα μεταδίδονται ενδοοικογενειακά, όχι από εγγόνια αλλά από τα παιδιά στους γονείς τους» όπως είπε.