Ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM: Νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης

0
299

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM εγκαινίασε το νέο της υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης την περασμένη Πέμπτη. Το νέο Ερευνητικό Κέντρο απασχολεί καταρτισμένους και έμπειρους επιστήμονες, είναι συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. και διαθέτει εργαστήρια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών σκευασμάτων. Αποτελεί την κινητήριο δύναμη της RAFARM, και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική πορεία της εταιρείας με την ανάπτυξη νέων πολύπλοκων φαρμακευτικών προϊόντων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν στελέχη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενώ την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος.

Ο κ. Αριστείδης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων επεσήμανε: «Οι επενδύσεις οδηγούν σε εξωστρέφεια και καινοτομία. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές φαρμακευτικές βιομηχανίες που επενδύει στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Σήμερα, εγκαινιάζοντας το Νέο Υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της RAFARM, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και περνάμε σε μία νέα εποχή τεχνολογικής εξέλιξης και διεθνών συνεργασιών με την ανάπτυξη και παραγωγή στείρων πολύπλοκων φαρμακευτικών σκευασμάτων».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε: «Ενας από τους πρώτους νόμους που εισηγήθηκα και ψήφισε η Βουλή ήταν το Επενδυτικό clawback, και χαίρομαι ιδιαίτερα που η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει εκμεταλλευτεί στο απόλυτο αυτό το εργαλείο προκειμένου να εξελιχθεί ως ένας από τους πιο ταχέος αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, έστειλε το δικό του μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για την τελετή εγκαινίων της RAFARM τονίζοντας: «Είναι καιρός να το καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι, η έρευνα και η καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό για την πρόοδο των επιχειρήσεων και των οικονομιών. Η επένδυση του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της RAFARM έρχεται και προσθέτει δυναμική στην φαρμακοβιομηχανία μας, και συνολικά στην οικονομία μας».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, στην ομιλία του επεσήμανε: «Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα χαράς γιατί το εργαλείο του επενδυτικού clawback λειτουργεί, αποκτά νέα πνοή και δημιουργεί επενδύσεις, διασφαλίζει την καλύτερη παρεχόμενη υπηρεσία στον Έλληνα ασθενή,  δημιουργεί πλήθος νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα εγκαινιάζουμε ένα τόσο σπουδαίο έργο στην περιοχή μας και ειλικρινά θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες μου στην RAFARM και την οικογένεια Ρασσιά».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την ομιλία του επεσήμανε: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Εταιρείες όπως η RAFARM αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.».