ΕΛΛΟΚ: Ανοικτό πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης

0
214

Πρόγραμμα Ψηφιακής Επιμόρφωσης διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) με αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα Επιβίωσης από τον Καρκίνο που είναι στις 7 Ιούνιου. Η πανδημία του Covid-19 ανέδειξε τον «ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό» και την ανάγκη εξοικείωσης με τις σύγχρονες μορφές ψηφιακής τεχνολογίας κυρίως των καρκινοπαθών και των φροντιστών που είναι 65 ετών και άνω και κινδύνεψαν περισσότερο από τον φονικό ιό.

Για το λόγο αυτό η ΕΛΛΟΚ διοργανώνει μαθήματα ψηφιακής τεχνολογίας. «Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη και αντί άλλης εκδήλωσης, αποφασίσαμε φέτος να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο, προσφέροντας στα μέλη μας και σε όσους άλλους το επιθυμούν, τις απαραίτητες βασικές γνώσεις ώστε να μπορούν όλοι να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο» αναφέρει η ΕΛΛΟΚ σε ανακοίνωση της και συνεχίζει: «Δεξιότητες που κατέστησαν περισσότερο αναγκαίες τις ψηφιακές υπηρεσίες τομέα υγείας που το Υπουργείο Υγείας έθεσε στη διάθεση των πολιτών».

Η έλλειψη ψηφιακού αλφαβητισμού που οδηγεί στον ψηφιακό αποκλεισμό, ιδιαίτερα των ατόμων άνω των 65 ετών, είναι μείζον θέμα για όσους δεν έχουν τις ευκαιρίες, τα εφόδια και τις δυνατότητες να παρακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ προβάλει η ανάδυση νέας μορφής ανισοτήτων.

Η ΕΛΛΟΚ θεωρεί ότι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ η ανάγκη εξοικείωσης των συμπολιτών μας με τις νέες τεχνολογίες, η διασφάλιση πρόσβασής τους στην πληροφόρηση και η ενίσχυση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις ψηφιακές δεξιότητες είναι στις σημερινές συνθήκες απολύτως αναγκαία.

Ως εκ τούτου, η ΕΛΛΟΚ διοργανώνει ανοικτό πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών των Μελών της, αλλά και γενικότερα ασθενών με καρκίνο, των φροντιστών τους και των οικογενειών τους, σε δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης θα διεξαχθεί σε τέσσερις δίωρες ενότητες, εκ των οποίων η πρώτη έχει προγραμματισθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Οι υπόλοιπες ενότητες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί στις 11, 16 και 23 Ιουνίου 2020

Το περιεχόμενο του προγράμματος ενημέρωσης θα εστιάσει στα εξής θέματα κατά ενότητα :

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: «Βασικές ψηφιακές δεξιότητες/Ηλεκτρονική οργάνωση γραφείων συλλόγων με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές».
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Το διαδίκτυο, ένας σημαντικός συνεργάτης των Εθελοντικών Οργανώσεων.
Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Επικοινωνία και αλληλεπίδραση μελών εθελοντικών οργανώσεων.
Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Διαδικτυακή αναζήτηση πόρων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της ΕΛΛΟΚ: https://ellok.org/webinars-schedule/.

Στο πρόγραμμα επιμόρφωσης μπορούν να εγγραφούν, δηλώνοντας την συμμετοχή τους εδώ πέραν των μελών της ΕΛΛΟΚ και όσοι άλλοι πολίτες επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.