Έννεα νέα κρούσματα σήμερα, ένας θάνατος, στους 183 οι νεκροί

0
189

Άλλα 9  επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος από CoViD-19, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ οι θάνατοι στην χώρα μας ανέρχονται στους 183 ενώ συνολικά τα κρούσματα φτάνουν τα 3.058.

Να σημειωθεί ότι στο υπουργείο Υγείας σήμανε συναγερμός μετά τα 97 νέα κρούσματα, που καταγράφηκαν από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες, αλλά και τις επικίνδυνες εικόνες από τον συνωστισμό σε μπαρ της Μυκόνου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις της Επιτροπής Εμπειρογνώμων με τους αρμόδιους φορείς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι ότι επανέρχεται η καθημερινή γραπτή ενημέρωση των κρουσμάτων που σηματοδοτεί την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας. Οι επιστήμονες επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και συνεχίζει να μεταδίδεται ταχύτατα, γι΄ αυτό χρειάζεται να τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης και η χρήση μάσκας εκεί που είναι υποχρεωτική.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα που αναφέρει ο ΕΟΔΥ κατεγράφησαν εννέα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058, εκ των οποίων το 55,1% άνδρες. Από αυτά τα 690 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.740 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα.

Επίσης κατεγράφη ένας ακόμα θάνατος με το συνολικό αριθμό να φτάνει στους 183. Από τα θύματα τα 56 είναι γυναίκες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμα 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. Από αυτούς οι τέσσερις είναι γυναίκες. To 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τα ασχημα νέα είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης (1,5μ απόσταση μεταξύ μας) και η χρήση μάσκα εκεί που είναι υποχρεωτική όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα καταστήματα και αλλού.