Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου-Διάλεξη: Το Σύνδρομο Άπνοιας ύπνου

0
109

Με το θέμα της υπνικής άπνοιας ξεκάνει ο ΣΤ’ Κύκλος Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Η Ιατρική Διαταραχών του Ύπνου: «Ανάπτυξη ενός διεπιστημονικού πεδίου» και Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου: «Μια κλινική οντότητα υποεκτιμημένη και υποδιαγνωσμένη» είναι τα θέματα της έβδομης Διαδικτυακής Διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 18.00. Ομιλητές θα  είναι ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Σολδάτος, Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Ύπνου και η Πνευμονολόγος  Αναστασία Αμφιλοχίου Διευθύντρια Μονάδας Μελέτης Ύπνου στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο κύριος  Σολδάτος θα κάνει μία ιστορική επιστημονική αναδρομή στο θέμα των διαταραχών του ύπνου και θα αναφερθεί στη σημασία της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, όπως και την ανάγκη αρμονικής διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση τους.

Από την πλευρά της η κυρία Αμφιλοχίου, αναλύοντας το Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου, θα τονίσει πως «Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία ο ασθενής κινδυνεύει, εκτός των επιπτώσεων των συμπτωμάτων του (τροχαία από την υπνηλία, μειωμένη λειτουργικότητα), από σημαντικά καρδιαγγειακά νοσήματα όπως αρτηριακή υπέρταση, αρρυθμία, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό, πνευμονική υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/SleepingDisorderApneaIPH14042021 και της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook.