Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Tο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

0
277

Παρκάρουμε συχνά παράνομα; Επιλέγουμε να οδηγούμε στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης; Συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας ή όχι; Τι κάνουμε συνήθως  στο πορτοκαλί φανάρι; Οι άντρες ή οι γυναίκες παραβιάζουν συχνότερα τον ΚΟΚ; Απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και σε πολλά άλλα ερωτήματα δίνει η πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG που θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 19.00 σε εκδήλωση με θέμα, «Tο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα. Έρευνα συμπεριφοράς οδηγών οχημάτων στην Ελλάδα 2020».

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, Παναγιώτης Μπεχράκης, θα αναφερθούν στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα πολύ χαμηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας.

Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα τρέχοντα στοιχεία για τη χώρα μας και θα εξετάσουν τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που συνδέεται με τα ατυχήματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωσή τους.

Με στοιχεία που αφορούν στη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους, την κατανάλωση αλκοόλ, την ταυτόχρονη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ακόμα και το φύλο των οδηγών, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της πρόληψης από τον κάθε ένα πολίτη που χρησιμοποιεί με ασφάλεια το οδικό δίκτυο.

Ως θέμα Δημόσιας Υγείας που ευθύνεται για υψηλά ποσοστά αναπηρίας και θνησιμότητας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στη θέση του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπισή του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της σελίδας στο Facebook https://www.facebook.com/instituteofpublichealthacg ή μέσω του συνδέσμου http://bit.ly/TroxaiaAtiximataIPH21102020. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.