ΙΣΑ: Ομάδα ενημέρωσης για τον Covid-19 σε σχολεία και κλειστές δομές.

0
470

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) συστήνει Ομάδα Πιστοποιημένων Ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού με στοχευμένες δράσεις, σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας του ΙΣΑ που έγινε μετά από εισήγηση του πρόεδρου Γιώργου Πατούλη, είναι η συστηματική ενημέρωση των πολιτών και η υγειονομική θωράκιση της Αττικής.

Οι έγκριτοι επιστήμονες που συγκροτούν την επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, θα αναλάβουν τον εκπαιδευτικό ρόλο στην Ακαδημία Ενημέρωσης για τον Sars-CoV-2, των ιατρών μελών του ΙΣΑ που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη σημαντική αυτή δράση.

Ειδικότερα, θα συγκροτηθεί ομάδα διαφορετικών κλινικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω θέματα:

  • Ενημέρωση για την παγκόσμια πορεία της πανδημίας
  • Επιδημιολογία της επίπτωσης στον ελλαδικό χώρο
  • Τα γενικά αποδεκτά μέτρα προφύλαξης και αποφυγής της μετάδοσης
  • Οι τεχνικές ανίχνευσης του κορωνοϊού
  • Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται μέσα στα σχολεία
  • Η συνολική διαχείριση ενός έκτακτου περιστατικού που να αφορά μέλος της σχολικής κοινότητας
  • Νοσηλεία, φαρμακευτική αγωγή και αποθεραπεία ασθενών
  • Ανοσολογική απάντηση του οργανισμού και η εξέλιξη στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου

Στόχος μας είναι ο ενημερωμένος πολίτης που μπορεί να προστατέψει τόσο τον εαυτό του όσο και το περιβάλλον του από το φονικό ιό” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σχολιάζοντας το θέμα και συνέχισε: “Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβουν μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για σημαντικά θέματα όπως είναι τα μέτρα προστασίας σε ατομικό επίπεδο ή σε επίπεδο κοινότητας, η διαχείριση πιθανού κρούσματος και αλλά σημαντικά θέματα που θα ενισχύσουν τη φαρέτρα της κοινωνίας απέναντι στην επιδημία. Οι γιατροί της Αθήνας που όλο αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει το υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας που διαθέτουν θα αναλάβουν και αυτή τη σημαντική δράση”.