Σύγχρονες υπηρεσίες στο ανακαινισμένο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του ΚΥ Θεσσαλονίκης

0
248

Δωρεάν σύγχρονες ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις όπως η μέτρηση οστικής πυκνότητας και πανοραμική ακτινογραφία στόματος, προσφέρει στους πολίτες το πλήρως ανακαινισμένο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 21 στη Θεσσαλονίκη.
Με πρωτοβουλία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρωθήκαν οι εργασίες ανακαίνισης και σήμερα το Κ.Υ της Θεσσαλονίκης διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (Μέτρηση Οστική Πυκνότητας (ΜΟΠ) με μέθοδο DEXA και ορθοπαντογράφο για πανοραμικές ακτινογραφίες), ενώ αντικαταστάθηκε με ένα ψηφιοποιημένο (CR) και το ακτινογραφικό
μηχάνημα. Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στο 2310-279168, Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00- 15:00.

«Το ακτινολογικό εργαστήριο της οδού Σβώλου, αποτελούσε ένα στοίχημα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ευελπιστούσε να δημιουργήσει ποιοτικά δημόσια εργαστήρια, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δήλωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης. «Τα εργαστήρια της 3ης ΥΠΕ προσφέρουν υπηρεσίες άμεσες, γρήγορες, άψογης ποιότητας και κυρίως εντελώς δωρεάν, μόνο με το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ- υπεύθυνος Π.Φ.Υ, Κωνταντίνος Χρίστογλου.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Σκουλαρίδης, ανέφερε ότι η 3η ΥΠΕ επωμίστηκε την πλήρη αλλαγή και εξέλιξη του εργαστηρίου, προκειμένου να γίνει πιο φιλικό στη χρήση του από τους κατοίκους του κέντρου. Παράλληλα ο κ. Σκουλαρίδης τόνισε ότι σκοπός είναι το Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης (που εδρεύει στην Αγγελάκη37), μαζί με τα εργαστήρια και τα τοπικά ιατρεία του, να γίνουν σημείο αναφοράς και μονόδρομος για τους Θεσσαλονικείς στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
«Η ΜΟΠ είναι η καλύτερη εξέταση για τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας και χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση της οστεοπόρωσης, που συχνά αναφέρεται ως η «σιωπηλή ασθένεια επειδή δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα πριν από ένα κάταγμα», ανάφερε η Ελένη Λιάκου, ιατρός, ακτινοδιαγνώστης, ενώ ως προς την πανοραμική ακτινογραφία, σημείωσε ότι αποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο» της καθημερινής κλινικής πράξης του οδοντιάτρου. «Έχουμε επιτύχει πλέον, την καλύτερη ποιότητα των εξετάσεων, τη σημαντικά μειωμένη δόση ακτινοβολίας και την αποφυγή επαναληπτικών λήψεων», επισήμανε ο Αιμίλιος Νικολάου, βοηθός ακτινολόγου.