Καλοκαιρινή αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

0
336

Το πλάνο καλοκαιρινών εξορμήσεων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας  σε καλαίσθητους ανοιχτούς χώρους εκτός νοσοκομείων συνεχίζεται, καθώς πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, που επιφυλάσσει ιδιαίτερες προκλήσεις για την εθελοντική αιμοδοσία και προσαρμόζεται στη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας… «μετακομίζοντας» κοντά στη θάλασσα, στην παραλιακή συνοικία του Νότιου Τομέα Αθηνών.

Το Ε.ΚΕ.Α. οργανώνει καλοκαιρινή δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), την Τετάρτη 28 Ιουνίου από τις 15:00μμ έως τις 19.300μμ., ένα χώρο που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 2 χρόνια ως ένα αγαπημένο σημείο αιμοδοσίας, για τους εθελοντές αιμοδότες όλης της Αθήνας, καθώς παρέχει εύκολη πρόσβαση και στάθμευση, ενώ παράλληλα η στάση για #αιμοδοσία μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων.

Για τον προσδιορισμό ραντεβού θα χρησιμοποιηθεί για 3η φορά η νέα ψηφιακή εφαρμογή του Ε.ΚΕ.Α. “Δίνουμε αίμα” για κινητά:

App store (iOS): 

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android): 

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

https://ekea.gr/dinoume-aima/

Για ραντεβού τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (από 26/6,καθημερινές 08.30πμ-14.30μμ).

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες