Κανένας νεκρός από κορωνοϊό και σήμερα, μόνο πέντε τα νέα κρούσματα

0
201

Πέντε νέα κρούσματα και κανένας νεκρός ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα από τα πέντε νέα κρούσματα, τα τέσσερα σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων από τον οικισμό Ρομά της Λάρισας και το ένα εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπροσθέτως 105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα δεν υπήρχε κανένας καταγεγραμμένος θάνατος. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα παραμένουν 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή  Λοιμωξιολογίας  Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού αποκαλύφθηκαν από την τελευταία μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση – που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 – 7 – 14» – είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα.

Τα τέσσερα θετικά δείγματα,ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχαν παλαιότερα κρούσματα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η παραπάνω εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα. Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση.