150 αυτόματοι απινιδωτές σε γήπεδα και χώρους άθλησης

0
73

Εκατόν πενήντα απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, σε γήπεδα, χώρους άθλησης, με δωρεά  από την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan) η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του  υπουργού  Υγείας Βασίλη Κικίλια. Αφορμή για τη δωρεάν ήταν η κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν στο γήπεδο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που συγκλόνισε τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Μετά από αυτό το συμβάν, ο  υπουργός συνεννοήθηκε με την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan) για  την δωρεά και εκείνη  ανταποκρίθηκε αμέσως προφέροντας 150 αυτόματους απινιδωτές στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτησή τους  σε δημόσιους χώρους, στους οποίους υπάρχει συνάθροιση ανθρώπων,  όπως είναι γήπεδα και χώροι άθλησης. Επίσης κάποιοι θα διοχετευθούν σε κοινωνικούς φορείς σε όλη την χώρα τσε διάστημα δύο μηνών.

Στη συνέχεια, κλιμάκια του ΕΚΑΒ θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση των απινιδωτών στα σημεία τοποθέτησής τους. Ο υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην εταιρεία, υπενθυμίζοντας ότι στήριξε το υπουργείο «σε δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και έξι φορητών ΜΕΘ, στέκεται δίπλα μας και συνδράμει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».