Με την αρωγή του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις.

0
395

Οι συνέργειες για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας στο επίπεδο της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων, όπως το αλκοόλ και η νευρική ανορεξία, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Με βάση την εμπειρία από τις δράσεις του  ΕΟΔΥ στην Ψυχική Υγεία σε ειδικά τμήματα πληθυσμών, οι οποίες υλοποιούνται μέσω του Προγράμματος PHILOS, εξετάστηκε η συνεργασία στον τομέα των νόμιμων εξαρτήσεων όπως στο αλκοόλ, το διαδίκτυο, τον τζόγο και τις διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Συγκεκριμένα άμεσα θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα έργου προκειμένου να αναλύσει περαιτέρω, τις δυνατότητες συνεργασίας σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου έχουν περιληφθεί και οι δομές Ψυχικής Υγείας, με την συμβολή μονάδων του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε την στενή συνεργασία με τον οργανισμό για την υλοποίηση του χαρτοφυλακίου Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων: “Ο ΕΟΔΥ βρίσκεται από την αρχή, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και η συνεισφορά του στην εθνική προσπάθεια είναι καθοριστική. Η συνεργασία και η συνέργεια του χαρτοφυλακίου Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων με τον ΕΟΔΥ, θα είναι εφεξής στενότατη” τόνισε.