ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ: Μονάδα απεξάρτησης από τις «νόμιμες» εξαρτήσεις στον Πειραιά

0
225

Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από εξαρτήσεις που θεωρούνται νόμιμες αλλά έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρα τους νέους, όπως το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Σε αυτούς
τους ανθρώπους απευθύνεται η νέα «Μονάδα Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τις Νόμιμες Εξαρτήσεις» του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.
Η νέα μονάδα απεξάρτησης βρίσκεται στον Πειραιά, στα Καμίνια στην οδό Θηβών 60 και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Η νέα μονάδα απεξάρτησης θα παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες με τη χρήση, την κατάχρηση ή την εξάρτηση από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming.
Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από τις «νόμιμες» εξαρτήσεις που όμως έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο στην σωματική και ψυχική υγεία των χρηστών όσο και στον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών τους.

Τη στήριξη θα παρέχει πολυεπιστημονική ομάδα προσωπικού και συγκεκριμένα υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας απεξάρτησης σε ενήλικα άτομα με πρόβλημα χρήσης αλκοόλ, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη  στα άτομα του στενού τους περιβάλλοντος,  με στόχους:
-τον περιορισμό και την πλήρη αποχή από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια,
-την αποχή από βίαιες ή παραβατικές μορφές συμπεριφοράς,
την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας,
-την αποκατάσταση των οικογενειακών σχέσεων, την πρόληψη της υποτροπής.
Η εν λόγω μονάδα θα βρίσκεται στο πλευρό νέων άνω των 16 ετών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την υπερβολική ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming, παρέχοντας:
-ατομική και ομαδική συμβουλευτική,
-διαδικασίες ανάπτυξη προσωπικών, συναισθηματικών και κοινωνικών
δεξιοτήτων,
-ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες,
-συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού,
-δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Στην αντιμετώπιση των επωφελούμενων δεν γίνονται διακρίσεις, τηρείται το απόρρητο και προστατεύεται η ανωνυμία.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 με 17:00 στο 210 4208152 και 6985196652, για να ενημερωθούν και να προγραμματίσουν άμεσα ατομικό ραντεβού.
Σημειώνεται πως η Μονάδα Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τις «Νόμιμες» Εξαρτήσεις, στον Πειραιά είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.