Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Στήριξη των συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19

0
484

Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει αναλάβει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Καθώς ο πληθυσμός των ασθενών που νοσηλεύεται με κορωνοϊό αυξάνεται δραματικά και η απευθείας επικοινωνία με τους δικούς τους είναι σχεδόν ανέφικτη, η διοίκηση του θεραπευτηρίου, έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία ενημέρωσης και στήριξης συγγενών, από την αρχή της πανδημίας. Το επιστημονικό προσωπικό φροντίζει για την πληροφόρησή των οικογενειών, σχετικά με την πορεία της υγείας των δικών τους ανθρώπων, που πολλές φορές παραμένουν στις κλινικές του νοσοκομείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλη την περίοδο της πανδημίας, η υπηρεσία ενημέρωσης και στήριξης οικογενειακού περιβάλλοντος των ασθενών φροντίζει να κατευνάσει το άγχος και την αγωνία του. Κοινωνικοί λειτουργοί μεταφέρουν τα νεότερα για την υγείας τους, ενώ προσφέρουν και κοινωνική στήριξη. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η λόγω συνθηκών περιορισμένη επικοινωνία μεταξύ τους. Με δεδομένο το ιδιαίτερο καθεστώς νοσηλείας που συνεπάγεται την απομόνωσή τους  από τους οικείους τους, η υπηρεσία προσπαθεί να βοηθά  τους οικείους των ασθενών.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία  παρέχει πληροφορίες για τη διασύνδεση με τις κλινικές Covid-19 και τις λοιπές υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Ενημέρωση διασφαλίζει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313 32 3137 και 2313 32 3972. Επικοινωνία μέσω email: sw@papageorgiou-hospital.gr