ΠΑΣΠΑΜΑ: Δωρεά χειρουργικών μασκών στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας της Αττικής

0
886

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο – ΠΑΣΠΑΜΑ- προχώρησε σε δωρεά χειρουργικών μασκών στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Νομού Αττικής. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την σημαντική στήριξη της εταιρείας Bristol Myers Squibb καθώς και της εταιρείας Hemoglobe Hellas.
Στην Αθήνα μεταγγίζονται περίπου 1500 άτομα σε αυτές τις μονάδες ενώ οι τακτικά πολυμεταγγιζόμενοι Πανελλαδικά είναι περίπου 2500.
Οι ασθενείς μεταγγίζονται κάθε 2-3 εβδομάδες με 2 μονάδες αίματος και η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάγγισης είναι απαραίτητη λόγω του συγχρωτισμού στους θαλάμους για τουλάχιστον 4-5 ώρες τη φορά ώστε να αποφευχθεί η πιθανή έκθεση σε κορωνοϊό.
Μέλη του Δ.Σ. και απλά μέλη του συλλόγου μοίρασαν μάσκες στις Μονάδες των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Γ. Γεννηματάς και Άγιος Παντελεήμων Νίκαιας.
Ο Σύλλογος στέκεται με κάθε τρόπο αρωγός στα μέλη του προκειμένου να ξεπεράσουν τη δύσκολη αυτή περίοδο διεκδικώντας ταυτόχρονα ασφαλείς συνθήκες μετάγγισης με επανασχεδιασμό της λειτουργίας των Μονάδων (αποφυγή συγχρωτισμού, εύρεση επιπλέον χώρων, διαχείριση ύποπτου ή θετικού κρούσματος και συνέχιση των μεταγγίσεων αυτού, πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού), αλλά και επίλυση εργασιακών θεμάτων, και διεκδίκηση ένταξης στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.