ΠΟΕΔΗΝ: «Ακατάλληλες μάσκες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης»

0
351

Καταγγελία για ακατάλληλες μάσκες στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κάνει σήμερα το σωματείο και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι οι μάσκες υψηλής προστασίας FFP2, για την αντιμετώπιση περιστατικών µε Covid-19, που προμήθευσε σχετικά πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και πιθανόν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, δεν προσφέρουν καμία ατομική προστασία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάλιστα κρίθηκαν ως ακατάλληλες από την Επιτροπή Λοιµώξεων του νοσοκοµείου, η οποία και ενηµέρωσε εγγράφως τη διοίκηση, την Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και το υπουργείο Υγείας ότι οι εν λόγω µάσκες “είναι για άλλη χρήση”, σύµφωνα µε τις προδιαγραφές τους, γεγονός που οδήγησε στην άµεση απόσυρσή τους.

“Το υπουργείο Υγείας οφείλει να αποσύρει άµεσα από όλα τα νοσοκοµεία της χώρας αυτού του τύπου τις µάσκες Υψηλής προστασίας µε τον χαρακτηρισµό ως ακατάλληλες”, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας τα εξής:

“Η 4η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άµεσα, προσφέροντας σε όλα τα νοσοκοµεία αναφοράς όλα τα κατάλληλα µέσα ατοµικής προστασίας, ώστε να υπάρξει πλήρης ασφάλεια και προστασία στους εργαζόµενους για να µπορέσουν να ανταποκριθούν µε απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του δεύτερου κύµατος Covid-19 που συνεχίζει να µαστίζει εντονότατα την χώρα µας”.

Να σημειωθεί ότι οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρρός και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα κρούσματα του κορωνοϊού σε υγειονομικούς μόνο τον Αύγουστο έφτασαν τα 94 για τον Αύγουστο.

Μάλιστα σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι άλλοι 4 εργαζόμενοι νόσησαν από κορωνοϊό( 2 στο νοσοκομείο Καστοριάς, 1 νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κοζάνης και 1 νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”). Και οι τέσσερις νοσηλεύτριες είναι ασυμπτωματικές. Από τους 94 συνολικά που νόσησαν οι 66 ήταν ασυμπτωματικοί.