Διάκριση της WEnCoop του Σ.Ε.Γ.Ε., στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας!

0
322

Tο Βραβείο του Εθνικού Νικητή στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022 κατέκτησε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών  Ελλάδος, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου που έγινε πράξη, η Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop, επικράτησε στην κατηγορία του διαγωνισμού με τίτλο “Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης” και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τα Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2022 – EEPA 2022. Η αναγνώριση του Συνδέσμου στο διαγωνισμό είναι διπλή, καθώς συμμετείχε ως Στρατηγικός Συνεργάτης και Βασικός Υποστηρικτής της Start up Universe. Η πρωτοβουλία αυτή, βραβεύτηκε ως Εθνικός νικητής στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» και θα εκπροσωπήσει και αυτή την χώρα μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2022.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η αναγνώριση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που αναδεικνύουν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, επιβραβεύοντας και προωθώντας τις καλύτερες πρωτοβουλίες και συνεργασίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πιστεύοντας στην ιδέα και το έργο της Γυναικείας Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών  Ελλάδος και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, αναδεικνύοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα μιας γυναικείας συλλογικής προσπάθειας.

Συγκεκριμένα, ο Σ.Ε.Γ.Ε., αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών του και τη δυσχέρεια της υφιστάμενης θέσης της γυναίκας στον ενεργειακό τομέα, εμπνεύστηκε μία δράση, η οποία θα ενδυνάμωνε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα της χώρας μας και θα ενίσχυε το ρόλο των γυναικών στην οικονομία και στο χώρο της ενέργειας.  Έτσι προχώρησε στη σύσταση και υλοποίηση της 1ης Ενεργειακής Κοινότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για Γυναίκες Επιχειρηματίες και τις Επιχειρήσεις τους, με 66 γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της χώρας, διαφορετικής αφετηρίας και κουλτούρας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πιο δημοφιλής Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας είναι η ηλιακή, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών να αποτελεί τον κύριο τρόπο συμμετοχής στην αγορά ενέργειας και δεδομένου του κλίματος της Ελλάδας, οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς συνέβαλαν αποφασιστικά με την παροχή υποστήριξης (εκπαίδευση, συμβουλευτική, mentoring) από κοινού, στην προετοιμασία και τη συμμετοχή γυναικών επιχειρηματιών στην Ενεργειακή Κοινότητα «WEnCoop». Πραγματοποιήθηκαν αρκετά workshops, ανάλυση μοντέλων, ιδεών και προτάσεων για τη διάδοση και υλοποίησητης παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Το Εθνικό Βραβείο ενίσχυσης της Πράσινης Οικονομίας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για την δράση της WEnCoop, αποτελεί μεγάλο φόρο τιμής για εμάς! Η χαρά μου πολλαπλή, γιατί πέραν από Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. και της ΕΚοιν. WEnCoop, αυτή η διάκριση είναι χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας μου ως Τεχνική Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που κοιτά όλες τις καινοτόμες δράσεις με πρίσμα σεβασμού και προστασίας. Ευχαριστώ προσωπικά το Πρόεδρο, Κο Γιάννη Κουφίδη και το Δ.Σ. για τη συνεργασία μας», δήλωσε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση.