Roche-εκστρατεία ενημέρωσης: «Η “γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει»

0
863

Οι Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas ανανεώνουν την επιτυχημένη εκστρατεία  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “forHER”, με κεντρικό μήνυμα «Η “γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει». Παράλληλα, παρουσιάζουν τη νέα μορφή της ομώνυμης ιστοσελίδας www.forher.gr, η οποία έχει εμπλουτιστεί, μεταξύ άλλων, με ενημερωτικό υλικό, όπως άρθρα, podcasts και άλλο ψηφιακό υλικό, σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και των τύπων καρκίνου που αφορούν στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι κάθε γυναίκα έχει φωτογραφίες που είναι μόνο δικές της και αποτελούν ό,τι πιο ακριβό, ιδιαίτερο και προσωπικό έχει. Οι “φωτογραφίες” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει, είναι οι διαγνωστικές της εξετάσεις, οι οποίες απεικονίζουν το σώμα της και μπορούν να την προειδοποιήσουν αν κάτι απειλεί τη ζωή της και να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση.

Ο γυναικολογικός έλεγχος, μια μαστογραφία ή ένας υπέρηχος μπορούν να επιτύχουν πρώιμη διάγνωση καρκίνου. Η φετινή εκστρατεία “forHER” καλεί τη γυναίκα να μοιραστεί τη “γυμνή φωτογραφία” που πρέπει να έχει. Μια συμβολική υπενθύμιση να μην αναβάλει το ραντεβού με το γιατρό της και να ενημερωθεί για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει.

Στο ανανεωμένο site οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη νόσο, video γιατρών και ασθενών, καθώς και τα νέα podcasts της εκστρατείας. Μια σειρά συζητήσεων, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους ειδικούς να μιλούν για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου. Γιατί η γνώση, το θάρρος και η πίστη για τη νίκη είναι η καλύτερη στρατηγική σε κάθε μάχη.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Ezat Azem, υπογράμμισε ότι «Η επιτυχημένη υλοποίηση της εκστρατείας forHER τα τελευταία έξι χρόνια αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση της συνέπειας και της υπεύθυνης στάσης της Roche Hellas στο ζήτημα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Στεκόμαστε για ακόμη μια φορά με ελπίδα στο πλευρό κάθε γυναίκας, μεταφέροντας το μήνυμα ότι αυτή η “πολύτιμη φωτογραφία” μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η πρόληψη, οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι διαθέσιμες θεραπευτικής επιλογές θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.»

Ο Γενικός Διευθυντής της Roche Diagnostics Hellas Dr. Ulrich Schwörer, ανέφερε ότι:  «Τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη έχει προοδεύσει σημαντικά στη διαχείριση του καρκίνου της γυναίκας – από τις καινοτόμες διαγνωστικές εξετάσεις έως τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές – με αποτέλεσμα μεγαλύτερος αριθμός ασθενών να ζει περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Στην πρόληψη, όμως, και την έγκαιρη διάγνωση των νόσων αυτών, οι γυναίκες της ζωής μας θα είναι πάντα προτεραιότητά μας. Και αυτός είναι και ο στόχος της Roche Diagnostics μέσω αυτής της προσπάθειας: να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες, με ένα σημαντικό μήνυμα, ότι αν φροντίζουν τον εαυτό τους και κάνουν τις κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, αποκτούν ένα μεγάλο προβάδισμα στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο».

Η εκστρατεία υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με τη συνεργασία της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ), της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού (Ε.Γ.Ε.Π.Α.Μ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV),  το Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών μαζί με την Ομάδα Ασθενών Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη»,  τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ καθώς και τους οργανισμούς Europa Donna Hellas και Women for Oncology (W4O).

Οι προγραμματισμένες δράσεις της εκστρατείας, οι οποίες θα είναι αποκλειστικά ψηφιακές με σεβασμό στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της νόσου COVID-19, περιλαμβάνουν επίσης την προσφορά βιωματικών ασκήσεων Mindfulness από την ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, Μυρτώ Λεγάκη. Όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας www.forher.gr θα γνωρίσουν τη θεραπευτική πρακτική του mindfulness και θα ενημερωθούν για το πώς βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες καθώς και την πρόληψη για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.