ΣΦΕΕ: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Λαβίδα

0
1025

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εταιρείες μέλη του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Θανάση Λαβίδα, καθώς και στον όμιλο της Lavipharm. Ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της εταιρείας Lavipharm έφυγε το Σάββατο από τη ζωή.

Ο Θανάσης Λαβίδας ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1976 και έχτισε τον Όμιλο που είναι σήμερα, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Υπόδειγμα επιχειρηματία, πρωτοπόρος και οραματιστής, σπουδαίος επιστήμονας, έδωσε μοναδική ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και επιχειρηματικότητα και σημάδεψε με την πορεία του μια ολόκληρη εποχή. Διακρίθηκε για το πάθος του για την καινοτομία, την αφοσίωση του στην οικογένεια της Lavipharm, αλλά και για τη μεγάλη του αγάπη για την χώρα μας, την οποία προωθούσε πάντα στο εξωτερικό. Διακατέχονταν από πρωτοφανή εξωστρέφεια και μοναδικό ταλέντο στις διαπραγματεύσεις και τo 2011 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τα «διάσημα» του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ως φόρο τιμής για τη συμβολή του στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών και τη συνεργασία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο Θανάσης Λαβίδας είχε διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ, ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Αμερικής, ενώ μεταξύ άλλων ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της διεθνούς δραστηριότητας (SEV International). Η απουσία του Θανάση Λαβίδα αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ΣΦΕΕ, αλλά και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος θρηνεί τον χαμό του.

«Ήταν ένας εξαίρετος, αλλά και σεμνός και χαμηλών τόνων Άνθρωπος με ήθος, οξυδέρκεια, καλοσύνη και σπάνια ευγένεια, ένα λαμπερό παράδειγμα πετυχημένου επιχειρηματία και σπουδαίου οικογενειάρχη. Το ήθος και η πορεία του αποτελούν φάρο για όλους μας και το μεγάλο έργο που αφήνει θα μας τον θυμίζει για πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΦΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο εκλιπών  νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας, δίνοντας άνιση μάχη με τη λευχαιμία.