Στη Γλυφάδα λειτουργεί από σήμερα το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

0
1676

Μια δομή ευρωπαϊκού επιπέδου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) λειτουργεί από σήμερα στη Γλυφάδα, με πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Η πρότυπη υγειονομική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011, σε κτήριο του παλαιού αεροδρόμιου του Ελληνικού, όταν η οικονομική κρίση χτυπούσε τη χώρα μας.

Εννέα χρόνια μετά το ΜΚΙΕ έχει να επιδείξει τεράστια κοινωνική προσφορά, καθώς οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές παρέχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς του λεκανοπέδιου Αττικής και όχι μόνο.

Ωστόσο όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, το ΜΚΙΕ έπρεπε να βρει νέα στέγη. Το γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί κατάλληλος χώρος στον όμορο δήμο λίγο έλλειψε να βάλει λουκέτο στο ΜΚΙΕ.

Η λύση βρέθηκε μετά από την παρέμβαση του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος γνώριζε από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής, τη μεγάλη προσφορά του ΜΚΙΕ και την εκτίμηση της οποίας τυγχάνει στην Ευρώπη.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που από σήμερα ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με έδρα τη Γλυφάδα» δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Η έναρξη της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, οδήγησε αναγκαστικά στην απομάκρυνση όλων των δομών που στεγάζονταν στην έκταση αυτή, μία εκ των οποίων είναι το ΜΚΙΕ. Ο Δήμος μας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη, προσέφερε στη δομή του ΜΚΙΕ νέο χώρο στέγασης, δίπλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κτήριο που στεγάζει και το ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας. Ο χώρος αυτός, έπειτα από τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης που έγιναν από το Δήμο μας, στεγάζει πλέον τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του ΜΚΙΕ. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φιλοξενούμε αυτή την προσπάθεια, που προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους μας, από όλη την Αττική, που ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο το έχουν ανάγκη. Το ΜΚΙΕ ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας. Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών. Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Χαιρόμαστε πολύ που με τον πλέον ενεργό τρόπο υποστηρίζουμε αυτό το σπουδαίο έργο», τονίζει  ο κ. Παπανικολάου.

Το φαρμακείο του ΜΚΙΕ πλέον λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα.

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας Λένα Δεναξά δήλωσε: «Ο Δήμος Γλυφάδας παρέχει στο ΜΚΙΕ αμέριστη υποστήριξη με σεβασμό της ανεξάρτητης φυσιογνωμίας του. Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τη δομή αυτή στην πόλη μας και αισθανόμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του».

 Που βρίσκεται το ΜΚΙΕ

Το ΜΚΙΕ βρίσκεται επί των οδών Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, παράδρομος Βουλιαγμένης.

Η πρόσβαση με ΜΜΜ στο ΜΚΙΕ μπορεί να γίνει με:

α) Στάση ΤΡΟΧΑΙΑ επί της Λ. Βουλιαγμένης με τις λεωφορειακές γραμμές 122 και 171 (4η στάση μετά τη στάση ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) και με την 205 (οδηγίες σε χάρτη με πράσινο).

β) Στάση ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ επί της Λ. Σοφίας Βέμπο με τη λεωφορειακή γραμμή Α3.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-14:00 & 16:00-20:00

Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-14:00

Παράδοση φαρμάκων: Δευτέρα & Τετάρτη 16:30-19:30

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-14:00 & 16:00-20:00,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-9631-950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τσιτσάνη και Καραϊσκάκη 34, Γλυφάδα, ΤΚ 16675. Ιστοσελίδα https://www.mkiellinikou.org

Εmail mkiellinikou@gmail.com.