Στους 140 οι νεκροί, άλλα 15 νέα κρούσματα σήμερα, 2.591 συνολικά

0
180

Άλλα 15 νέα κρούσματα λοίμωξης με κορωνοϊό και 1 θάνατο από CoViD-19 ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Τσιόδρας αναλυτικά ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα λοίμωξης με κορωνοϊό SARS-Cov 2 που αυξάνουν το συνολικό αριθμό σε 2.591. Από αυτά το 55,5% αφορά άνδρες.

Επίσης 38 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ το 74 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ.

Καταγράφηκε ένας νέος θάνατος από CoViD-19 με το συνολικό αριθμός των θυμάτων από CoViD-19 ανέρχεται σε 140.

Ακόμα έχουν διενεργηθεί 75.170 τεστ για κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη διαδικασία ανίχνευσης αντισωμάτων, διευκρινίζοντας ότι θα εφαρμοστεί μεγάλο πρόγραμμα για επιδημιολογικούς λόγους.

Συγκεκριμένα  θα εξετάζονται άτομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, άτομα άνω των 65 ετών, άτομα που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, υγειονομικούς, φιλοξενούμενους σε κλειστές δομές όπως γηροκομεία, δομές αστέγων, δομές προσφύγων, μεταναστών, φυλακές, στρατόπεδα και δομές φυσικής αποκατάστασης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο τα παιδιά μεταδίδουν περισσότερο ή λιγότερο, είπε πως τώρα γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι τα μέτρα ισχύουν έως  τη Δευτέρα γι΄αυτό απαιτείται έγγραφο ή sms για κάθε μετακίνηση.