Συνεργασία BIOAXIS Healthcare με τη Medtronic Hellas

0
736

Η εταιρεία BIOAXIS Healthcare SEE A.E., με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, κάνει το επόμενο βήμα και ενώνει τις δυνάμεις της με την Medtronic Hellas S.A. στον τομέα του Διαβήτη.

Στόχος της είναι η διάθεση και η υποστήριξη προϊόντων τεχνολογίας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, για τα πλέον προηγμένα συστήματα αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 640G και MiniMed™ 780G, καθώς και η  εκπαίδευση και των ασθενών που κάνουν χρήση των τεχνολογιών αυτών. Να σημειωθεί  ότι η Medtronic Diabetes  δίνει έμφαση στα συστήματα αντλίας ινσουλίνης με αυτοματισμούς και στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης.

Η  BIOAXIS κάνει μια δυναμική είσοδο στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υποστήριξης ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Στο πρώτο από τα καταστήματα της BIOAXIS Homecare, επί της Λεωφ. Κηφισίας 265 στην Κηφισιά, θα διοργανώνονται ανοιχτές ημερίδες και συζητήσεις για επίκαιρα ιατρικά θέματα. Χρήσιμες πληροφορίες θα δίνονται ακόμη για τις εξελίξεις, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να εκπαιδευτούν στη χρήση της Αντλίας Ινσουλίνης MiniMed™ 640G και MiniMed™ 780G της Medtronic, καθώς και άλλων προϊόντων που βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Eπαγγελματίες υγείας και ασθενείς μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Τηλεφωνική Γραμμή για τον Διαβήτη 210 8199499.  Μέσω  της γραμμής μπορούν να εξυπηρετούνται και να ενημερώνονται σχετικά με τις αντλίες ινσουλίνης  MiniMed™ 640G & MiniMed™ 780G,  αλλά και να προγραμματίσουν δωρεάν ιδιωτική ενημέρωση για  τη χρήση τους, είτε στον χώρο τους (σπίτι ή ιατρείο), είτε στο κέντρο BIOAXIS Homecare στην Κηφισιά.

Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000  Έλληνες πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται 35.000 – 40.000 νέα περιστατικά, εκ των οποίων 500 αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BIOAXIS Healthcare Βασίλη Τριαντόπουλο ο οποίος επισημαίνει πως: «σήμερα αποτελεί ανάγκη, αλλά και υποχρέωση της BIOAXIS Healthcare, η παροχή ποιοτικών καινοτόμων υπηρεσιών, εκπαίδευσης, φροντίδας και νοσηλείας κατ’ οίκον στα άτομα με Διαβήτη για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου».

Σχετικά με τη συνεργασία με τη  Medronic,  ανέφερε πως: «μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τα οφέλη της υψηλής τεχνολογίας και της άρτιας εκπαίδευσης στη θεραπεία της νόσου, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη».

Με την πεποίθηση ότι η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas  Δημήτρης Νίκας σημείωσε  ότι «θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς το σκεπτικό υπογραμμίζει τη συνεργασία μας με την BIOAXIS Healthcare, της οποίας η εμπειρία στα προγράμματα υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ασθενών στον τομέα του Σακχαρώδους Διαβήτη είναι εγνωσμένη. Φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε τις τεχνολογίες και τις θεραπείες μας πιο κοντά στο κοινό και να παρέχουμε σε όλους καλύτερη πρόσβαση στις λύσεις που προσφέρει η Medtronic».