Θεσσαλονίκη: Ακόμα δυο νεκροί στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου

0
153

Θερίζει ο κορωνοϊός το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης! Έως και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 18 ηλικιωμένοι από τους 42 τροφίμους και εργαζομένους που είχαν βρεθεί θετικοί πριν από τρεις περίπου εβδομάδες.

Ειδικότερα ακόμη ένας ασθενής με κοροναϊό έχασε σήμερα τη μάχη με τον φονικό ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα του ιού είναι ένας 66χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατέληξε και μία 88χρονη στο Ιπποκράτειο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα.Και οι δύο διέμεναν στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα γηροκομεία αποτελούν «υγειονομικές βόμβες», γι ΄αυτό και από την αρχή της πανδημίας έχουν δώσει αυστηρές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων που χρειάζεται να λαμβάνουν τόσο το προσωπικό όσο και οι επισκέπτες που μπαίνουν σε αυτές τις ευαίσθητες κλειστές δομές.

Να σημειωθεί ότι σε καραντίνα έχει τεθεί γηροκομείο στο Μοσχάτο που φιλοξενεί 65 ηλικιωμένους, μετά τη διαπίστωση ότι μια νοσηλεύτρια είναι θετική στον κορωνοϊό. Η εργαζομένη ένιωσε αδιαθεσία πήγε αμέσως το νοσοκομείο της Νίκαιας όπου και εφημέρευε και έκανε το τεστ. Όταν την ειδοποίησαν ότι ήταν θετική ενημέρωσε αμέσως τη διεύθυνση του γηροκομείου όπου εργάζεται και τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι της. Αμέσως σήμανε συναγερμός στον οίκο ευγηρίας και κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν στο γηροκομείο προκειμένου να διενεργήσουν τεστ σε τροφίμους και εργαζόμενους της δομής ηλικιωμένων.