Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η καραντίνα για τη Λάρισα λόγω του σεισμού.

0
131

Αυξάνονται οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου, μπαίνουν η ΠΕ Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων της ΠΕ Ρεθύμνου από αύριο 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, ενώ από αύριο στις 6 το πρωί βγαίνει από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Λάρισας λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.

Επίσης τόνισε, μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή: «Όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

Διευκρινήσεις για ΚΤΕΟ, γάμους, μετακίνηση

Ο υφυπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ έδωσε , κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, είπε:

-Για μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία).

-Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση), καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

-Η τέλεση γάμων θα πραγματοποιείται με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

Οι περιοχές αυξημένου κινδύνου

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στην περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (και ιδιαίτερα στο δήμο Αλεξάνδρειας), καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή των κατοίκων στις περιοχές αυτές, καθώς όπως είπε οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού. Επίσης, για μια ακόμη φορά, απηύθυνε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.