Επιμήκυνση πέους: Επιτυγχάνεται χωρίς χειρουργείο;

0
774

Ας το παραδεχθούμε. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το μέγεθος μετράει! Αυτό αποδεικνύει μια ακόμα μελέτη που αποκάλυψε ότι το ήμισυ των ανδρών που ήταν ικανοποιημένοι με τα …φυσικά τους προσόντα είχαν εβδομαδιαία σεξουαλική δραστηριότητα, σε σύγκριση με το 39% εκείνων που ήταν δυσαρεστημένοι με ό,τι έκρυβαν… κάτω από τη ζώνη τους.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αρκετοί άντρες συχνά καταφεύγουν σε ειδικούς, προκειμένου να βρουν έναν τρόπο επιμήκυνσής του πέους τους που τους ταιριάζει με σκοπό φυσικά να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να …απογειώσουν τη σεξουαλική ζωή τους. Μάλιστα τότε είναι που μαθαίνουν αρκετοί από τους ειδικούς, ότι το μήκος του οργάνου τους δεν ξεφεύγει από τα συνήθη μεγέθη και ότι απλά πάσχουν από «δυσμορφοφοβία του πέους». Δηλαδή έχουν την αντίληψη ότι το πέος τους είναι ανεπαρκές, παρόλο που οι πραγματικές διαστάσεις του εμπίπτουν στο φυσιολογικό εύρος. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους- σύμφωνα με τους ειδικούς- κλινικά μικρό πέος θεωρείται εκείνο που έχει μήκος κάτω από 4 cm σε χαλαρή κατάσταση και κάτω από 7 cm σε στύση.

Αύξηση με … συσκευές

Οι τρόποι επιμήκυνσης του πέους είναι κυρίως χειρουργικοί. Όμως για την ώρα  υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα αυτών των τεχνικών, κυριότερα των οποίων είναι οι πιθανές επιπλοκές και το υψηλό ποσοστό δυσαρέσκειας των ασθενών.

Οι αποτρεπτικοί αυτοί παράγοντες οδήγησαν στην εξέλιξη μη επεμβατικών μεθόδων αύξησης του μήκους του πέους με διάφορες συσκευές, που φαίνεται να έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι πιο διαδεδομένες είναι οι αντλίες πέους, που όμως βοηθούν απλώς στην αιμάτωση της περιοχής και όχι στην μακροπρόθεσμη επιμήκυνση τους, και οι μεγεθυντές πέους.

Οι μεγεθυντές πέους είναι ο πιο φυσικός τρόπος αύξησης που λειτουργεί με την άσκηση σταθερής έλξης του οργάνου επί μερικές ώρες κάθε ημέρα. Η εφαρμογή μιας ελαφριάς δύναμης έλξης στο πέος θέτει σε κίνηση την κυτταροκίνηση, μια διαδικασία κατά την οποία τα κύτταρά του διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα την αύξηση τόσο στο μήκος όσο και στην περιφέρεια, η οποία διαρκεί στον χρόνο.

Αν και δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, τα ευρήματά τους υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των συσκευών στην αύξηση των διαστάσεων του πέους. Τα αποτελέσματά τους δείχνουν επίσης τη δυνατότητα αύξησης της περιμέτρου της βαλάνου με τη χρήση αυτών των βοηθημάτων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εφαρμογή αυτών των συσκευών δεν ενδείκνυται για ασθενείς που επιδιώκουν μόνο την αύξηση της περιμέτρου του άξονα του πέους.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι εν λόγω συσκευές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές  και τους παρέχουν μια αποδεκτή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που μπορεί να επιφέρει αποτελεσματική και μόνιμη επιμήκυνση του πέους, τόσο σε χαλαρή κατάσταση όσο και σε κατάσταση στύσης.

Η χρήση τους

Η χρήση τους προτείνεται πια και ως θεραπευτική επιλογή πρώτης γραμμής για τους ασθενείς που επιθυμούν να μεγαλώνουν το πέος τους. Και αυτό γιατί είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται βάσει των οδηγιών, με συγκεκριμένο τρόπο, για ορισμένο χρόνο ημερησίως και για προκαθορισμένους μήνες. Χαρίζουν μερικά εκατοστά και το «δώρο» αυτό δεν το παίρνουν πίσω όταν σταματήσει η χρήση τους, όπως συμβαίνει με τα χάπια που απευθύνονται σε άνδρες που θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος του πέους. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την αρτηριακή πίεσή του, χωρίς αυτό να έχει καμία επίδραση στο μέγεθος του πέους.

Η ζωή μας είναι απαιτητική και σίγουρα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν  πολλά οικονομικά, επαγγελματικά και συναισθηματικά προβλήματα, γι΄αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο για ορισμένους ότι υπάρχουν άνδρες που ασχολούνται με τους τρόπους που μπορούν να  αυξήσουν… τα φυσικά τους προσόντα.  Ωστόσο σήμερα ο αριθμός των ανδρών που απευθύνονται σε έμπειρους και καταρτισμένους ουρολόγους, αλλά και υπευθύνους καταστημάτων πώλησης σεξουαλικών παιχνιδιών, για να λύσουν το πρόβλημά τους… ολοένα και αυξάνεται. Αυτό το γεγονός αποκαλύπτει ότι στην εποχή μας οι άνδρες σπάνε τα ταμπού, μιλούν για το πρόβλημα που τους απασχολεί, “δεν το κρύβουν κάτω από το χαλί” και αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους παρείχε η επιστήμη για να αποκτήσουν το μέγεθος …που τους ικανοποιεί!