Ματίνα Παγώνη: το 70% των ασθενών είναι νέοι άνθρωποι 35-50 ετών.

0
59

«Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι κατά 70%», δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό. Η κυρία Παγώνη σχολίασε πως οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

«Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου. Είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους 35-50  ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται».

Η γιατρός υπογράμμισε το γεγονός πως όχι μόνο βλέπουμε ανθρώπους να μην τηρούν τις αποστάσεις, αλλά αυτοί δεν φορούν επιπρόσθετα ούτε τις μάσκες. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, εξήγησε πως το παραπάνω δεν οφείλεται μόνο στη μη τήρηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε η κυρία Παγώνη, προσθέτοντας ότι μετά από προσπάθεια οι 5 εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε απλές κλίνες. «Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ κ. Παγώνη επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ’ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και αφετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Αναφερόμενη ειδικά στο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης, επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντιέται σε σπίτια.

Σημειώνεται ότι χθες είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους, 1.449 τα νέα κρούσματα και 54 θάνατοι που αυξαίνουν το συνολικό αριθμό των θανάτων από την αρχή την πανδημίας στους 7.880! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών οι νεκροί στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τους 9.000 μέχρι τον Ιούνιο, που αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.