Οι κατάλληλες θεραπείες προσώπου για τις ώριμες γυναίκες, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

0
349

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και τη θάλασσα μπορεί να χάρισαν το «μαύρισμα» που η γυναίκα κάθε ηλικίας επιθυμεί, όμως στις πιο ώριμες γυναίκες και ειδικά μετά την εμμηνόπαυση τα σημάδια των διακοπών στο δέρμα γίνονται εμφανή. Η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη, ξηρή, θαμπή και με αίσθηση τραβήγματος. Νέες ρυτίδες παρουσιάστηκαν ενώ οι παλιές φαίνονται πιο έντονες. Στην επιδερμίδα εμφανίζονται δυσχρωμίες (λεκέδες) και άλλες βλάβες που ομοιάζουν με σπίλους (σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, ακτινικές υπερκερατώσεις).

Η ανάγκη για εντατική φροντίδα και επανόρθωση με τη συνδρομή του δερματολόγου, γίνεται επιτακτική μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές. Η αναζωογόνηση έρχεται με σειρά μη επεμβατικών θεραπειών που δίνουν τροφή, ενυδάτωση και λάμψη και υγεία στο δέρμα μας. Για να το πετύχουμε αυτό ακολουθούμε θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία πάντα εξατομικεύονται στην κάθε ασθενή.

«Ξεκινάμε πάντα με ένα βαθύ καθαρισμό του προσώπου που θα ξεφορτώσει το δέρμα μας από το σμήγμα» όπως εξηγεί στο ygeia50plus.gr ο Κωνσταντίνος Καλοκασίδης, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ): «Συνεχίζουμε με απολέπιση (peeling), την απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, η οποία είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό».

Είναι επίσης απαραίτητη προετοιμασία ώστε να δεχτεί το δέρμα την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει. Σε μία επιδερμίδα που έχει σημαντικό βαθμό φωτογήρανσης και ατροφίας (είναι λεπτή) προτιμούμε τα ηπιότερα peelings με οξέα φρούτων (όπως κιτρικό και μανδελικό) τα οποία οι εδικοί εφαρμόζουν μόνα τους ή τα συνδυάζουν με microneedling(με rollers, η συσκευες dermapen) το οποίο τους παρέχει μεγαλύτερη διείσδυση. Πολλές φορές προτιμούν να ξεκινήσουν με συνεδρίες μηχανικής απολέπισης του δέρματος (peelings μικροκρυστάλλων ή με διαμάντι) για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων,της επιδερμίδας και μετά να συνεχίσουν με peelings με οξέα φρούτων. Μετά τις απολεπιστικές θεραπείες ακολουθεί πάντα θεραπεία με καταπραϋντική lowlevellaserlight ακτινοβολία και ενυδατική μασκα.

Οι τροφές του δέρματος μετά το peeling

Μετά την απολέπιση το δέρμα είναι έτοιμο να δεχτεί ενυδατικές και τροφικές (πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία) θεραπείες.

«Συνιστώ ως θεραπεία εκλογής την ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Τονώνει το δέρμα, και ενυδατώνει βαθιά και αποτελεσματικά γιατί το μόριο του υαλουρονικού προσελκύει και δεσμεύει νερό» εξηγεί ο γιατρός.

Το υαλουρονικό αυτό οξύ (χαμηλού μοριακού βάρους και μη συνδεδεμένο) χρησιμοποιείται αυτούσιο ή συνδυάζεται και με πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα τα οποία συμπληρωματικά τρέφουν το δέρμα» αναφέρει ο γιατρός.

Αυτόλογη θεραπεία

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα οι ειδικοί συνδυάζουν τις μεσοθεραπείες με υαλουρονικό με συνεδρίες αυτόλογης μεσοθεραπείας (PRP). Αυτή είναι μια βιολογική θεραπεία κατά την οποία παίρνουν μια μικρή αιμοληψία από τον ίδιο τον ασθενή και από το πλάσμα απομονώνουν τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων (growthfactors) τους οποίους μετά χρησιμοποιούν στην μεσοθεραπεία.

«Για ακόμα πιο θεαματικό αποτέλεσμα συνδυάζουμε την μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και πολύβιταμινες-αμονοξέα με μεσοθεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (mesobotox) η οποία προσφέρει μια επιπλέον σύσφιξη και λάμψη στην επιδερμίδα» εξηγεί ο δερματολόγος.

Εξαφανίστε τις κηλίδες  γήρατος

Όταν χρειαζόμαστε ακόμα εντονότερη και βαθύτερη ανάπλαση του δέρματος σε συνδυασμό με εξάλειψη κηλίδων-δυσχρωμιών προτείνουμε fractionallaser το οποίο συνδυάζουμε στην ίδια συνεδρία με αυτόλογη μεσοθεραπεία (prp).

«Αυτή η θεραπεία οδηγεί στην μέγιστη παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, δίνει πραγματική λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα, και είναι μια ουσιαστική θεραπεία αντιγήρανσης» αναφέρει ο γιατρός και συνεχίζει: «Συχνά προτείνουμε και ενέσιμες θεραπείες μποτουλινικής τοξίνης (botox) για απάλυνση και διόρθωση ρυτίδων έκφρασης στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια καθώς και με υαλουρονικό οξύγια απάλυνση και διόρθωση ρυτίδων έκφρασης και αποκατάσταση του όγκου του προσώπου εκεί όπου έχει χαθεί».