Ωνάσειο: Μουσικές εκδηλώσεις «Πολυφωνίες» – Συναυλία Στέλλας Αδαμίδου και Θανάση Τρικούπη

0
428

Η υψίφωνος Στέλλα Αδαμίδου και ο σολίστ πιάνου Θανάσης Τρικούπης θα δώσουν συναυλία την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με άριες του Puccini, Catalani, Verdi και τραγούδια των Μάτσα, Σπάθη, Σαμάρα.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες για την εκδήλωση βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.onasseio.gr.

Η Στέλλα Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.Κατέχει πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Συμμετείχε ως σολίστ σε ρεσιτάλ του Συλλόγου Κρατικής Ορχήστρας με έργα του συνθέτη Δ. Μαραμή, τραγούδησε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προάγοντας και αναδεικνύοντας την ελληνική μουσική καθώς και σε διάφορες συναυλίες θρησκευτικής μουσικής. Ανέλαβε πληθώρα συναυλιακών εκδηλώσεων στηρίζοντας, πάντα αφιλοκερδώς, τις φιλανθρωπικές δράσεις Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης, πόλης στην οποία ζει και εργάζεται διδάσκοντας μονωδεία στο Ωδείο Φαέθων.Το 2008 γίνεται δεκτή με υποτροφία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 2010 ειδικεύτηκε στο γαλλικό και ιταλικό ρεπερτόριο στο International Opera Studio της Ζυρίχης με καθηγήτρια την R.Blum και στο Opera Studio της Βουδαπέστης με καθηγητή τον A.Kurthy. Τα έτη 2012 και 2013 παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού στην Βιέννη με την καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Βιέννης Ε.Καρούζο ενώ στην διάρκεια των δύο αυτών ετών ως μέλος μουσικού συνόλου με μαέστρο τον K.Seezan πραγματοποίησε ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Αυστρίας με έργα των W. A. Mozart, G. Verdi, R Leoncavallo

Ο Θανάσης Τρικούπης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα (Δίπλωμα πιάνου, Δίπλωμα σύνθεσης, Δίπλωμα τσέμπαλου, Μηχανολόγος – Μηχανικός Ε.Μ.Π.). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Conservatoire Européen de Musique de Paris και τις σπουδές Σύνθεσης στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Graz (Magister der Künste με διάκριση). Ακολούθως πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Ως πιανίστας διακρίθηκε το 1991 κερδίζοντας το Α΄ Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου, ενώ στο ενεργητικό του έχει συνεχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αθήνα, Βερολίνο, Παρίσι, Βουκουρέστι, Essen, Graz, κ.α.), συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ (Ρόδου, Μυκόνου, Σύρου, Ζακύνθου, κ.α.), καθώς και πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων διαφόρων σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών. Έχει ηχογραφήσει για τη δισκογραφική εταιρεία “Lyra”. Ως αρχιμουσικός έχει παρουσιάσει σε πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργα των Vivaldi, Bach, Pergolesi, Haydn, Mozart, Berlioz, Liszt και Brahms. Διδάσκει την ειδίκευση του πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.