Γιατί δε φτάνει μόνο η γυμναστική για να αδυνατήσουμε;

0
773

Εάν δεν έχετε δει τα αποτέλεσμα που περιμένετε ενώ γυμνάζεστε τακτικά και είστε συνεπείς στο πρόγραμμά σας, τότε ίσως θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή σας. Είναι μύθος να πιστεύουμε ότι επειδή γυμναζόμαστε μπορούμε να τρώμε όσο θέλουμε και ότι θέλουμε. Δύο βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε, είναι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση. Παρακάτω αναφέρουμε τις κρυμμένες θερμίδες που υπάρχουν σε τρόφιμα που ουσιαστικά συμβάλλουν στην αποτυχία του στόχου σας.

Επεξεργασμένα σάκχαρα: Υπάρχουν παντού και κρύβονται σε πολλές αγαπημένες σας τροφές, βάζοντας εμπόδια στους στόχους σας. Όταν τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, θα μάθετε να απολαμβάνετε τη γεύση των φυσικών σακχάρων, δεν θα νιώθετε υπνηλία μετά την κατανάλωσή τους και θα βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας. Όταν θέλετε κάτι γλυκό να προτιμάτε τα φρούτα και τα φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι.

Αναψυκτικά: Τα αναψυκτικά, τόσο τα κανονικά όσο και τα διαίτης, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόσληψης βάρους, εναλλαγών διάθεσης και εξάρσεων ακμής. Είναι γεμάτα χημικές ουσίες και ζάχαρη και αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Αλκοόλ: Όταν σταματάτε την κατανάλωση αλκοόλ, αναρρώνετε γρηγορότερα, χάνετε περισσότερο λίπος και σταδιακά ο οργανισμός παύει να το ζητά.

Λευκό ψωμί: Δεν έχει θρεπτική αξία και παρότι δεν είναι απαραίτητο να κόψετε εντελώς τους υδατάνθρακες, έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε. Εάν δεν μπορείτε χωρίς ψωμί, επιλέξτε ολικής αλέσεως.

Μπάρες πρωτεΐνης: Οι περισσότερες μπάρες πρωτεΐνης περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά, που μόνο καλό δεν κάνουν στην υγεία σας.

Τι μπορείτε να κάνετε; Η σωστή κίνηση είναι μαζί με τη γυμναστική να απευθυνθείτε σε ένα διατροφολόγο, που θα σας φτιάξει ένα πρόγραμμα στα μέτρα σας, και εάν είστε και πειθαρχημένοι, πολύ σύντομα θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς να στερείστε κάτι που σας αρέσει και φυσικά  χωρίς να κινδυνεύετε να δείτε τη ζυγαριά να …ανεβαίνει και πάλι…