35 νέα κρούσματα,18 εισαγόμενα,14 διασωληνωμένοι από 9 που ήταν το Σάββατο

0
153

Τριάντα πέντε νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα, 14 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας νεκρός για 9η συνεχή ημέρα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά οι περιοχές που εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα είναι: 13 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 10 στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη και από 1 κρούσμα στη Δράμα, στην Κοζάνη, στη Λάρισα και στη Χαλκιδική.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19 συνεπώς οι νεκροί παραμένουν 193. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η καθημερινή αύξηση των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι. Συγκεκριμένα από 13 ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι χθες, σήμερα αυξήθηκαν σε 14 ενώ το περασμένο Σάββατο ήταν 9!

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.939  εκ των οποίων 54.9% άνδρες.  Από αυτά, τα 1.069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό,  τα 2.035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα 835 δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη.

Εν τω μεταξύ ο κορωνοϊός διασπείρεται σε όλη την Ελλάδα. Έτσι μετά την Πάρο, σήμερα «χτύπησε» πάλι στη Μύκονο, μετά τα δύο κρούσματα που είχαν εμφανιστεί τον Απρίλιο. Πρόκειται για έναν 73χρονο άνδρα από την Αλβανία που επισκέφθηκε τη Μύκονο για να δει την οικογένειά του, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Κ.Υ του νησιού αναφέρει: «Προσήλθε στο Κ.Υ. Μυκόνου σήμερα 15/7, ασθενής ετών 73, με θετικό τεστ COVID-19, διαγνωσμένο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας. Εκτιμήθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση και εργαστηριακός έλεγχος. Ο ασθενής νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX του Κ.Υ. και του έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή».