«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» -Δεύτερος κύκλος δράσεων

0
299

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της νέας ενότητας δράσεων «ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ», που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας ενισχύει ψυχικά και σωματικά και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητες. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη των μελών και των φίλων της ΑΚΟΣ με μια «άλλη ματιά», εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσής μας.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Φροντίζω, Στηρίζω, Ανακουφίζω είναι το τρίπτυχο της δικής μου αντίληψης. Να περάσει ο ασθενής μου τον ποταμό χωρίς να βραχεί. Να ανθίσει, αυτήν τη φορά με νέα δύναμη, με όπλα του τη γνώση, την εμπειρία μου και τη δική του θέληση. Αν αφουγκραστούμε τη φύση, αν νιώσουμε ότι είμαστε κομμάτι της και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και η ζωή μας θα είναι καλύτερη, με περισσότερη υγεία. Η ίαση θέλει υπομονή, θέλει χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και στη φύση. Φυτεύεις έναν σπόρο ή έναν βολβό στον κατάλληλο χώρο και χρόνο και περιμένεις. Μόλις δεις το λουλούδι ν’ ανθίζει ξέρεις ότι αποζημιώθηκαν οι κόποι, οι αγωνίες και η φροντίδα σου».

Ο δεύτερος κύκλος

-Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 18.00«Με μια χάρτινη καρδιά δημιουργούμε όνειρα». Η Origami Artist Μυρτώ Δημητρίου ξεδιπλώνει τα μυστικά της ιδιαίτερης ιαπωνικής εικαστικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής, που συνδέεται με τα μαθηματικά, την ιατρική και τη διαστημική και κάνει τη ζωή μας καλύτερη! Αίθουσα εκδόσεων Καλέντη (Παρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 76, Ελληνικό 167 77)

-Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 11.30«Εξερευνώντας το άγνωστο-Ανακαλύπτοντας το γνώριμο». Η φωτογράφος & ArtTherapist Αγγελική Καστρινέλλη μας μυεί στο σύμπαν της φωτογραφίας και στην κρυφή της δύναμη ν’ ανακαλύψουμε το όραμα και το προσωπικό μας «γιατί». Ξενοδοχείο Crown Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα, 115 28)

-Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 18.00. «Μέχρι ν’ αγαπήσεις ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής σου παραμένει ναρκωμένο». Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας Δρ. Μαρία Λινού θ’ αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της ζωοφιλίας στην πνευματική και σωματική μας ευρωστία. Ξενοδοχείο Crown Plaza, (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα, 115 28)

 Λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Στην δωδεκάχρονη πορεία της έως σήμερα η ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο.  Στις δράσεις της ΑΚΟΣ συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια και έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και  εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.