Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Ανοίγουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα

0
128

Το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και το άνοιγμα της αγοράς στην Αχαΐα, στο μοντέλο της Αττικής (click inside και click away), αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Για την Κοζάνη οι ειδικοί εισηγήθηκαν να παραμείνουν κλειστά  τα καταστήματα. Επίσης δεν αναμένεται να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα, τα εκπτωτικά χωριά και τα mall από την επόμενη εβδομάδα καθώς οι ειδικοί επιθυμούν να δουν πρώτα το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα αφήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετά να δουν το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο τραπέζι των ειδικών συζητήθηκε  και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, ωστόσο αποφασίστηκε προς το παρόν να μην αλλάξει κάτι, και να συνεχίσει να ισχύει το ίδιο μοντέλο, δηλαδή μόνο τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου θα ανακοινώσει στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.