Μελέτη για τον ποδόγυρο: Για όλα φταίει η …τεστοστερόνη!

0
60

Ένα …βολικό επιχείρημα φαίνεται να δίνει η επιστήμη στους …άπιστους άνδρες που τους αρέσει να φλερτάρουν διαρκώς, να έχουν παράλληλες σχέσεις και να τα …” φοράνε” συχνά στην σύντροφό τους! Για όλα φταίει η τεστοστερόνη λοιπόν όπως αναφέρει μελέτη του Πανεπιστήμιου του Μάντσεστερ που δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «The Journal of Sex Research». Ομολογουμένως τα ευρήματα αυτής της Βρετανικής μελέτης κάνει τις γυναίκες να χαμογελούν …ειρωνικά εφόσον δεν ισχύει το ίδιο για όσες έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης! Αντίθετα αυτές προτιμούν …τη σόλο απόλαυση  δηλαδή την αυτοϊκανοποίηση ή όπως λέει και το τραγούδι «περνώ και μόνη μου καλά»!

Αναλυτικά όπως αναφέρει η έρευνα τα επίπεδα τεστοστερόνης φαίνεται να συνδέονται σε σημαντικό βαθμό με το είδος των ερωτικών σχέσεων και τη σεξουαλική συμπεριφορά τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη μελέτη έως τώρα του τρόπου που η εν λόγω ορμόνη επηρεάζει διαφορετικά τα δύο φύλα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ωθεί τους άνδρες σε πολλαπλές συντρόφους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες που έχουν πολλή τεστοστερόνη.Τυχαίο;

Η έρευνα

Αναλυτικά οι ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών της Βρετανίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα σεξουαλικών ερευνών «The Journal of Sex Research», μέτρησαν την τεστοστερόνη σε δείγματα σάλιου από σχεδόν 4.000 άτομα 18 έως 74 ετών και των δύο φύλων, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε αναλυτικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους.

Σημειώνεται ότι έως τώρα η τεστοστερόνη έχει θεωρηθεί πρωτίστως βιολογική κινητήρια δύναμη πίσω από τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών, ενώ ο αντίστοιχος ρόλος της στη γυναικεία σεξουαλικότητα δεν έχει κατανοηθεί καλά. Η νέα μελέτη έρχεται να καλύψει κάπως αυτό το «έλλειμμα».

Τα ευρήματα

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης ήταν πιθανότερο (σε σχέση με τις γυναίκες) να έχουν πάνω από μία σεξουαλική σύντροφο ταυτόχρονα κατά την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης να έχουν συχνότερες ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές.

Από την άλλη, τα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν σημαντικά υψηλότερα στις γυναίκες που είχαν είτε σεξουαλικές σχέσεις με άλλη γυναίκα, είτε ανέφεραν συχνότερα …«σόλο» σεξουαλική δραστηριότητα.

Γενικότερα, βρέθηκε στενότερη σχέση στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες ανάμεσα στα υψηλά επίπεδα της ορμόνης και στην αυτο-ικανοποίηση, αντί της σεξουαλικής επαφής με σύντροφο.